Ciuca Maria Andrada

Ciuca Maria Andrada

PSIHOLOG & CONSILIER GENETIC

Solicita o programare

Completeaza formularul de mai jos, iar noi o sa te contactam in cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Andrada Ciucă este consilier genetic și cercetător postdoctoral la Universitatea Babeș-Bolyai. Anterior a obținut la aceeași universitate Doctoratul cu o teză pe consilierea genetică în oncologie (2021), un Masterat în Consiliere Genetică (2014) și Licența în Psihologie (2012).

  În ultimii 7 ani a lucrat în consiliere genetică atât în domeniul clinic cât și de cercetare și a publicat studii științifice pe această temă.

  Interesele sale se concentrează pe aspectele psihosociale legate de testarea genetică și impactul acesteia în viața pacienților.

  În formarea profesională continuă s-a axat pe perfecționarea abilităților și cunoștințelor în consilierea genetică și a participat la cursuri pentru dezvoltarea serviciilor medicale în bolile rare la European Rare Disease Organisation, genomică și interpretarea variantelor la Wellcome Genome Campus Cambridge, susținerea asociațiilor pentru pacienți la European Federation of Neurological Associations și boli cardiace genetice la Societatea Română de Cardiologie.

  Este membru in European Society of Human Genetics, din 2020 este consilier genetic certificat la nivel european, iar din 2021 face parte din European Board of Medical Genetics.