Cancerul colorectal

Solicită o programre

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Descriere generală

  Cancerul colorectal debutează atunci când celulele sănătoase de la nivelul căptușelii colonului sau al rectului se modifică și cresc incontrolabil. Această creștere celulară poate forma un polip non-canceros, care poate deveni o tumoră canceroasă. Majoritatea cancerelor de colon și rectale sunt un tip de tumoră denumită adenocarcinom. Cancerul colorectal ocupă poziția a patra ca frecvență a tipurilor de cancer diagnosticat în Statele Unite.

  Colonul și rectul formează intestinul gros, care joacă un rol important în capacitatea organismului de a procesa reziduurile. Intestinul gros transformă alimentele digerate de stomac și de intestinul subțire în reziduuri fecale sau scaun, care părăsesc organismul prin anus.

  Există 5 stadii ale cancerului colorectal: stadiul 0 (zero) și stadiile I-IV (1 până la 4). Găsiți mai multe descrieri și ilustrații ale acestor stadii la cancer.net

  Tutunul

  Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

  Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.