Cancerul de san

Solicită o programre

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Descriere generală

  Cancerul mamar apare atunci când celulele din sâni cresc într-un mod necontrolat și formează o umflătură denumită tumoare (cancer primar). Uneori, celulele canceroase se împrăştie în alte părţi ale corpului, prin sânge şi sistemul limfatic. Acesta se numește cancer secundar. Cancerul mamar afectează în principal femeile. Şi bărbaţii pot suferi de cancer mamar, dar rareori. Cancerul mamar nu este contagios și nu poate fi transmis altor persoane.

  Stadiile şi agresivitatea cancerului mamar:

  • Stadiul unui cancer se referă la mărimea acestuia şi la extinderea lui în organism.
  • Agresivitatea unui cancer se referă la viteza cu care se poate dezvolta acesta.

  Tipuri de cancer mamar:

  • Carcinom ductal. Acest tip de cancer încep în celulele care căptușesc canalele de lapte și reprezintă majoritatea cancerelor de sân.
  • Carcinom ductal in situ (DCIS). Acesta este un cancer neinvaziv care este localizat numai în canal și nu s-a răspândit în afara canalului.
  • Carcinom ductal invaziv sau infiltrant: cancerul care s-a răspândit în afara canalului.
  • Carcinom lobular invaziv: cancerul care a început în lobuli și s-a răspândit în afara lobulilor.
  • Tipurile mai puțin frecvente de cancer mamar includ: medular, mucinos, tubular, metaplast, papilar.

  Cancerul de sân inflamator este un tip agresiv de cancer care reprezintă aproximativ 1% până la 5% din toate cazurile de cancer de sân. Boala Paget este un tip de cancer care începe în conductele mamelonului. Deși este de obicei neinvaziv, poate fi și un cancer invaziv.

  Tutunul

  Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

  Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.