Cancerul de prostata

Solicită o programre

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Descriere generală

  Cancerul prostatic este o boală în care celulele normale din glanda prostatică a unui bărbat se modifică și cresc incontrolabil, formând o tumoră. Unele cancere prostatice cresc foarte încet și este posibil să nu cauzeze simptome timp de ani întregi. Cancerul prostatic este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbații din Statele Unite.

  Prostata este o glandă de dimensiunea unei alune, aflată în spatele bazei penisului, în fața rectului și sub vezica urinară. Înconjoară uretra, canalul asemănător unui tub care transportă urina și sperma prin penis. Prostata produce lichidul seminal, lichidul din compoziția spermei care protejează, susține și ajută la transportul spermei.

  Există 4 stadii ale cancerului prostatic: stadiile I-IV (1 până la 4). După efectuarea biopsiei și/sau a intervenției chirurgicale, un medic patolog examinează celulele canceroase la microscop și atribuie cancerului de prostată un scor Gleason. Medicii pot atribui, de asemenea, un grup de risc pentru a ajuta la orientarea tratamentului. Găsiți mai multe descrieri ale acestor stadii la cancer.net

  Tutunul

  Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

  Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.