Cancerul Pulmonar

Solicită o programre

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Descriere generală

  Cancerul pulmonar debutează atunci când celulele de la nivelul plămânului cresc incontrolabil și formează o formațiune denumită tumoră, leziune sau nodul. Există 2 tipuri principale de cancer pulmonar: fără celule mici și cu celule mici. Acestea sunt tratate de obicei în moduri diferite. Cancerul pulmonar este al doilea cel mai frecvent cancer diagnosticat atât la bărbații, cât și la femeile din Statele Unite.

  Plămânii sunt alcătuiți din 5 lobi, 3 la nivelul plămânului drept și 2 la nivelul plămânului stâng. Pe măsură ce o persoană inspiră, plămânii absorb oxigenul din aer, care este transportat în restul organismului prin intermediul fluxului sanguin. Atunci când organismul utilizează oxigenul, se creează dioxid de carbon. Acesta este transportat înapoi către plămâni prin intermediul fluxului sanguin și este eliberat atunci când o persoană expiră.

  Există 5 stadii ale cancerului pulmonar: stadiul 0 (zero) și stadiile I-IV (1 până la 4). Cancerul pulmonar cu celule mici este clasificat în principal fie ca stadiu limitat, fie ca stadiu în extensie, în funcție de locul în care a crescut și s-a extins.

  Tutunul

  Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

  Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.