Cancerul Ovarian

Solicită o programre

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Descriere generală

  Ovarele fac parte din sistemul reproductiv al femeii. Există 2 ovare, fiecare situat pe o parte a uterului. Ovarele sunt sursa primară de estrogen și progesteron. Acești hormoni influențează creșterea sânilor, forma corpului, pilozitatea corpului și reglează ciclul menstrual și sarcina. În timpul menopauzei și după, ovarele se opresc din a elibera foliculiouă și a produce hormoni.

  În general, termenul de „cancer ovarian” este folosit pentru a descrie cancerele care încep în celulele din ovare, trompa uterină sau peritoneu. Acestea sunt strâns legate și în general sunt tratate în același mod.

  Aceste tipuri de cancer încep atunci când celulele sănătoase din aceste zone se schimbă și cresc necontrolat, formând o masă denumită tumoare. O tumoare poate fi canceroasă sau benignă. O tumoare canceroasă este malignă, ceea ce înseamnă că poate crește și se poate răspândi în alte părți ale corpului. O tumoare benignă înseamnă că tumoarea poate crește, dar nu se va răspândi.

  Un chist ovarian este o creștere anormală a țesutului care se formează pe suprafața ovarului. Poate apărea în timpul ciclului menstrual normal al unei femei și de obicei dispare fără vreun tratament. Chisturile ovariene simple nu sunt canceroase.

  Tutunul

  Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

  Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.