Studii Clinice

Studii Clinice

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  În conformitate cu “GCP-ICH” (Good Clinical Practice – International Conference on Harmonization):

  Un studiu clinic este orice investigație efectuată asupra pacienților, pentru a descoperi sau a confirma efectele clinice, farmacologice și/sau alte efecte farmacodinamice ale unuia sau mai multor medicamente pentru investigație clinică și/sau pentru a identifica orice reacție adversă la unul sau mai multe medicamente pentru investigație clinică și/sau pentru a studia absorbția, distribuția, metabolismul și eliminarea unuia sau mai multor medicamente pentru investigație clinică în vederea evaluării siguranței și/sau eficacității lor.

  Avantajele participării la un studiu clinic sunt următoarele:

  • Efectuarea tuturor procedurilor conform celui mai bun standard de calitate occidental. Testări de laborator genetic sau alte analize efectuate din sânge care nu se efectuează în țară, fie datorită lipsei dotărilor tehnice, fie datorită prețului prohibitiv
  • Efectuarea examinărilor imagistice de înaltă calitate, controlate extern, la intervalele de timp optimale, de multe ori imposibil de efectuat în condițiile materiale actuale de rambursare CNAS
  • Oferirea celor mai noi tratamente pentru patologia respectivă, cu medicamente în testare bazate pe ultimele cercetări
  • Personalul medical care efectuează serviciile respective este controlat de organisme medicale externe, astfel încât să fie respectate standardele de calitate a serviciilor

  Membru corespondent EORTC

  Din ianuarie 2015, Medisprof este membru corespondent EORTC (Organizația Europeană pentru Cercetare și Tratament a Cancerului), singura organizație care efectuează studii clinice la nivel internațional pentru toate tipurile de cancer. Relația EORTC-MEDISPROF poate fi definită prin intermediul a trei mari beneficii:

  • Primul beneficiu este siguranța încadrării continue într-un standard de calitate a serviciilor, în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul, prin participarea la grupurile de lucru pe tipuri de tumori. Spre exemplu, calitatea studiilor clinice efectuate de EORTC a determinat adoptarea de către ESMO a ghidurilor de management pentru diverse tipuri tumorale.
  • Cel de-al doilea beneficiu este posibilitatea de a efectua studii clinice cu instituții academice europene de prestigiu, ceea ce va contribui în continuare la progrese importante în domeniul oncologic.
  • Cel de-al treilea beneficiu este recunoașterea calității serviciilor și profesionalismul echipei medicale Medisprof.

  Pentru pacienți: Dacă doriți mai multe informații despre studiile clinice, vă rugăm să întrebați medicii Medisprof!

  Pentru profesioniști: vă rugăm să contactați departamentul de studii clinice – 0734 881 120

  Lista cu studiile clinice încheiate și aflate în desfășurare în momentul de față în cadrul clinicii Medisprof o puteți consulta aici.