Ce este DigniCap și cum îți poate fi de folos în timpul tratamentului oncologic?

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Sistemul de răcire a scalpului DigniCap a fost inventat pentru a aduce un plus de confort în viețile pacienților oncologici care își pierd părul în timpul tratamentului de chimioterapie. Pentru că înfățișarea și încrederea sunt elemente care susțin starea de spirit a pacientului pe perioada tratamentului, Medisprof a decis, încă din anul 2012 să ofere această facilitate, de care pot beneficia atât femeile, cât și bărbații. 

  DigniCap a fost introdus, astfel, pentru prima dată în România și în Europa de Est ca o soluție la unul din cele mai neplăcute efecte ale unora din tratamentele utilizate în oncologie, mai exact căderea părului. Această tehnologie modernă nu este doar practică și ușor de utilizat, ci oferă și rezultate impresionante: într-o monitorizare a unui eșantion de 6.000 de persoane care au utilizat acest sistem, rata de succes a fost de 83%.

  Cum funcționează sistemul DigniCap?

  Sistemul DigniCap este produs de compania suedeză Diginitana pe baza studiilor clinice realizate în centrele medicale din Umea și Lund. Sistemul este brevetat atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii și a devenit primul dispozitiv de acest fel aprobat de FDA (n.r. Food and Drug Administration) pentru toți pacienții cu tumori solide. Inițial, tehnologia a putut fi folosită doar de pacienții care sufereau de cancer mamar, însă rezultatele încurajatoare au determinat extinderea studiilor clinice și includerea pacienților cu tumori solide. 

  DigniCap este un sistem eficient de răcire a scalpului, care se utilizează în timpul ședințelor de chimioterapie pentru a preveni căderea părului pacienților. Mai exact, sistemul Dignicap protejează celulele prin vasoconstricție, care determină reducerea concentrației tratamentului chimioterapeutic în zona scalpului.

  Sistemul Dignicap prevăzut cu senzori de temperatură, setări reglabile și reglare automată a temperaturii monitorizează permanent temperatura la nivelul scalpului și oferă feedback vizual imediat. În  plus, designul atent conceput nu permite căștilor să acopere urechile, astfel că auzul pacientului nu este limitat pe perioada ședinței de chimioterapie. 

  Sistemul DigniCap este construit din

  • Cască de  silicon  prin care circulă lichidul de răcire provenit de la o unitate centrală  computerizată.  
  • Două circuite separate, care permit lichidului de răcire să curgă atât în partea din față, cât și prin cea din spate a căștii din silicon. 
  • Temperatura scalpului este monitorizată de trei  senzori:  doi de temperatură și unul de securitate. În acest mod, abaterile de la temperatura presetată sunt detectate imediat și  ajustate în mod automat de sistem. 
  • Deasupra căștii de silicon există o cască de neoprene care întărește contactul celei de silicon cu scalpul.

  Efecte secundare 

  Pot apărea dureri de cap induse de frig și disconfort. Studiile clinice nu au relevat efecte secundare pe termen lung.

  Cine nu poate utiliza DigniCap

  • pacienții pediatrici
  • pacienții cu anumite tipuri de cancer
  • pacienții care urmează anumite tratamente de chimioterapie
  • pacienții cu sensibilitate la frig.

  Cum poți beneficia de sistemul DigniCap

  Medicii și asistenții Medisprof vă pot oferi informații despre această procedură, urmând ca recomandarea să fie făcută în funcție de particularitățile diagnosticului și tratamentului dumneavoastră. 

  Dacă urmați un tratament de chimioterapie, cereți mai multe informații despre DigniCap.