Alopecia in cancer- impactul psihologic asupra pacientului

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Alopecia sau caderea parului este cel mai vizibil efect secundar al chimioterapiei, avand totodata cel mai puternic impact la nivel psihologic asupra pacientilor.

  Multi pacienti diagnosticati cu cancer isi pierd in totalitate sau partial parul pe durata chimioterapiei, aspect pe care acestia il considera ca fiind cel mai devastator efect al tratamentului lor. Pierderea severa a parului reprezinta o amintire vizuala a cancerului, nu doar pentru pacient, atunci cand acesta se priveste in oglinda, ci si pentru familia, prietenii sau colegii sai. Caderea parului este principala problema cu care se confrunta majoritatea pacientilor ce urmeaza sedinte de chimioterapie, fiind o conseciinta a tratamentului greu de acceptat si indurat. Pentru o serie de persoane folosirea perucilor, a esarfelor, a palariilor sau a sepcilor este o optiune, insa pentru alti pacienti pierderea parului este un efect al tratamentului ce nu poate fi  substituit prin asemenea solutii.

  Desi este temporara, pierderea parului pentru unii pacienti este echivalenta cu pierderea demnitatii, iar viata personala si sociala a acestora se poate modifica semnificativ. O mare parte din pacientii care se confrunta cu pierderea parului pe durata chimioterapiei devin deprimati, furiosi, se inchid in sine si comunica sau interrelationeaza din ce in ce mai rar cu cei din jur.

  Medisprof este clinica in care grija fata de pacient si intelegerea pe deplin a nevoilor sale sunt elementele primordiale ce stau la baza derularii activitatilor medicale. In acest scop, Medisprof si-a propus sa ajute pacientii care sufera de caderea parului datorata chimioterapiei, folosind o tehnologie medicala revolutionara – sistemul DigniCap. Functionand pe principiul racirii temperaturii scalpului, DigniCap este o casca de silicon ce reuseste sa impiedice patrunderea medicamentelor la radacina parului, impiedicand in acest fel caderea acestuia.

  Fie ca este vorba de pierderea totala/partiala a parului sau de degradarea acestuia datorita tramentului cu citostatice, este esential ca pacientii sa isi ingrijeasca cu atentie parul in timpul tratamentului. Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea parului pe durata chimioterapiei:

  • Nu utilizati zilnic sampon pentru ingrijirea parului, mai ales daca acesta este mai uscat
  • Nu folositi un sampon puternic
  • O data pe luna utilizati o masca nutritiva uleioasa pentru par
  • Lasati parul sa se usuce in mod natural, nu folositi uscatoare de par
  • Evitati vopsirea parului
  • Evitati coafarea parului cu aparate de ondulat/indreptat