Chimioterapie sau radioterapie? Ce tip de terapie este recomandată pentru tine

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Autor articol: Dr. Daniel Dulf, Medic Oncolog.

  Diagnosticul oncologic  vine cu o serie întreagă de întrebări, de la cele de ordin psihologic la cele de natură practică, referitoare la posibilitățile de tratament, la durata acestuia, la rezultatele așteptate și metodele de tratament, context în care, inevitabil, apare întrebarea: chimioterapie sau radioterapie?

  Chimioterapie sau radioterapie?

  Atât chimioterapia cât și radioterapia sunt metode eficiente de tratament în diferite tipuri de cancer. Opțiunea pentru una sau cealaltă metodă de tratament sau chiar combinarea celor două metode este rezultatul analizei în comisia medicală multidisciplinară dedicată fiecărui caz în parte. Astfel, medicii specialiști din multiple specialități medicale decid care este cea mai eficientă schemă de tratament, recomandând schema individualizată de tratament pentru fiecare pacient. 

  Chimioterapia este metoda de tratament oncologic bazată pe acțiunea medicamentelor citostatice. Acestea pot fi cu administrare orală sau intravenoasă, uneori fiind nevoie de o combinație a celor două variante.  Atât chimioterapia cât și radioterapia pot fi recomandate uneori înainte, alteori după intervenția chirurgicală, cu scopul de a crește șansele de vindecare. Tratamentul chimioterapic, individualizat pentru fiecare pacient, se prepară în cadrul farmaciei Medisprof cu circuit închis, cu respectarea cu strictețe a reglementărilor internaționale și naționale în vigoare  și se administrează în condiții de maximă siguranță și confort pentru pacient. 

  Radioterapia se bazează pe iradierea cu fascicule concentrate a leziunilor canceroase, în scopul distrugerii acestora. La fel ca și chimioterapia, radioterapia poate fi recomandată înainte de intervenția chirurgicală, pentru micșorarea dimensiunilor tumorii sau după intervenția chirurgicală, pentru eliminarea tuturor celulelor canceroase. Aparatura de ultimă generație cu ajutorul căreia se realizează radioterapia la spitalul Medisprof din Cluj contribuie la scurtarea duratei tratamentului oncologic și la o mai bună tolerare a acestuia de către pacienți. 

  Indiferent dacă este vorba de chimioterapie sau radioterapie, pacienții spitalului Medisprof beneficiază de decontarea tratamentului prin CAS. 

  În tratamentul oncologic, beneficiile chimioterapiei și ale radioterapiei sunt luate în calcul la fiecare ședință de analiză a comisiei interdisciplinare de specialiști. Schemele de tratament se ajustează în funcție de răspunsul pacientului la tratament, astfel încât eficiența terapeutică să fie maximă. 

  Dacă vă aflați în situația de a avea nevoie de chimioterapie sau radioterapie e bine să știți că, la spitalul Medisprof din Cluj, puteți beneficia de toată gama de investigații pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine, de tratament în conformitate cu ghidurile de diagnostic și tratament din legislația românească și cu ghidurile europene de oncologie (www.esmo.org), cele ale ASCO (American Society of Clinical Oncology), www.asco.org și NCCN (National Comprehensive Cancer Network), www.nccn.org.

  Echipa de specialiști vă va însoți pe toată durata tratamentului. Programați-vă la o consultație!