Prevenția te poate salva de cancer. Mergi la control!

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Cancerul este o consecință a factorilor comportamentali, a stilului de viață adoptat, și mai puțin a factorilor ereditari. În condițiile în care în prezent, la nivel mondial, sunt diagnosticați cu cancer aproximativ 14 milioane de oameni, prevenția este necesară. Experții în sănătate previzionează o creștere a numărului bolnavilor de cancer la 19 milioane în 2025, la 22 milioane până în 2030 și la 24 de milioane în 2035.

  Raportul din 2014 al Organizației Mondiale a Sănătății susține ipoteza conform căreia cancerul apare în majoritatea cazurilor din cauza unor obiceiuri nesănătoase precum fumatul, alcoolul, obezitatea și lipsa activității fizice. Alte surse ale cancerului, conform raportului, sunt infecțiile, radiațiile, poluarea aerului și alți factori de mediu, dar și nașterea târzie și lipsa alăptării, în cazul femeilor.

  Prevenția te poate salva de cancer

  Prin urmare, prevenția primară constă în evitarea expunerii la anumiți factori chimici, radiații, viruși sau bacterii. Prevenția este în strânsă legătură cu responsabilitatea pacientului, care își asumă stilul de viață și efectele acestuia asupra propriului organism. Scopul prevenției primare este identificarea factorilor de risc care ar putea duce la declanșarea unui tip de cancer și suprimarea acestor factori. Pe lângă eliminarea factorilor de risc, sunt necesare și diferite teste de screening care ar putea indica anumite leziuni precanceroase, care necesită tratament. Screening-ul are rolul de a supraveghea evoluția acestor leziuni și prevenirea dezvoltării lor spre stadii avansate, incurabile.

  Cancerul este o boală care nu ține cont de vârstă, rasă sau sex. Însă, poți alege să nu fi unul dintre cei 14 milioane de oameni diagnosticați cu cancer anual. Un stil de viață responsabil și controalele periodice îți pot salva viața.

  Echipa Medisprof susține prevenția în oncologie. Programează-te acum la un control în cadrul clinicii Medisprof, la următorul număr de telefon: 0264-439 270.