Medisprof integrează soluția Rayscape pentru un diagnostic CT mai precis și rapid

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Anul 2023 marchează o nouă colaborare pentru Medisprof. Rayscape, tehnologia de ultimă oră în evaluarea radiografiilor de torace și scanărilor CT pulmonare, este disponibilă în spitalul din Cluj-Napoca începând din luna iunie. 

  Soluția vine în sprijinul medicilor și al pacienților oncologici prin faptul că reduce timpul necesar pentru interpretarea rezultatelor și minimizează riscul erorilor în diagnosticarea și monitorizarea cancerului pulmonar

  Rayscape, o nouă inovație în segmentul investigațiilor medicale 

  În ultimii ani, numărul pacienților care au avut nevoie de radiografii sau investigații medicale de tip CT (computer tomograf) a crescut semnificativ. În timp ce volumul scanărilor a devenit tot mai mare, numărul specialiștilor nevoiți să le analizeze a rămas același, sau chiar a scăzut. 

  Rayscape diminuează această discrepanță cu soluția bazată pe inteligență artificială, ce analizează CT-urile pulmonare. Software-ul vine în ajutorul medicilor și pacienților astfel:

  • Identifică formațiunile suspecte 
  • Oferă măsurători precise (dimensiuni, diametre, volume) pentru evaluarea stării pacienților
  • Propune recomandări de investigații suplimentare conform ghidurilor internaționale
  • Compară rezultatele actuale cu investigații anterioare 
  • Alertează medicul dacă observă modificări patologice

  Rezultatele precise se datorează sensibilității și specificității crescute a tehnologiei. 

  Tehnologia Rayscape

  Beneficii pentru medici și pacienți

  „Am început acest parteneriat cu Rayscape pentru că suntem siguri de rezultatele soluției prin studiile clinice si expertiza echipei. De asemenea, dorim să susținem companiile românești din domeniul sănătății.

   

  Credem că inteligența artificială reprezintă viitorul în domeniul imagisticii oncologice și va ajuta la completarea lipsei medicilor imagiști din România și din Europa în următorii ani, totul în beneficiul pacientului.

   

  Se pot vedea rezultatele extraordinare pe care softul Rayscape le are, depășind exactitatea ochiului uman la detecția nodulilor pulmonari. Astfel, un pacient poate avea un rezultat precis într-un timp mai scurt, în contextul în care, în România, numărul mic de medici care lucrează multe cazuri (imagini) de la distanță, uneori pe dispozitive improprii, poate avea impact asupra detecției anumitor leziuni.” 

  Șerban Udrea, Director de Dezvoltare Medisprof Cancer Center

  Adoptarea soluției Rayscape aduce beneficii atât pentru specialiștii Medisprof, cât și pentru pacienții oncologici.

  • Timp salvat: Soluția reduce cu până la 40% timpul necesar pentru interpretarea unei scanări CT. 
  • Rezultate precise: Studiile de validare au demonstrat că utilizarea Rayscape are ca rezultat o creștere cu 12% a sensibilității pentru detectarea nodulilor pulmonari. Faptul că tehnologia e precisă și automatizată reduce riscul greșelilor făcute de medici din cauza oboselii sau a volumului mare de muncă.
  • Informații detaliate: Măsurătorile în 3 planuri realizate de algoritmii AI ajută la obținerea cu acuratețe a volumului nodulilor pulmonari, pentru o urmărire mai bună a evoluției acestora.
  • Automatizare și ușurință în utilizare: Integrarea tehnică a soluției la Medisprof a durat mai puțin de o săptămână, iar echipa medicală a început să folosească aplicația Rayscape încă din prima zi. 

  Planuri de viitor 

  “Parteneriatul cu Medisprof ocupă un loc special în călătoria noastră, deoarece accentul lor constant pe diagnosticul și tratamentul cancerului se aliniază perfect cu viziunea companiei noastre. Sinergia dintre Medisprof și Rayscape este cu adevărat excepțională, dată fiind direcția noastră comună către progres și implementarea de tehnologii noi în domeniul radiologiei și oncologiei. Această compatibilitate este o dovadă a potențialului remarcabil care apare atunci când două organizații cu un scop mutual colaborează.”

  – Ștefan Iarca, CEO Rayscape 

  Tehnologia Rayscape este momentan prezentă în Europa de Est (Polonia, Ungaria, România, Slovacia) și urmează să se extindă și în Europa de Vest. 

  În lunile iunie și iulie, la Medisprof, s-au efectuat 1324 scanări cu ajutorul Rayscape. Tehnologia a redus timpul și efortul medicilor pentru interpretare, a scurtat timpul de așteptare al pacienților pentru rezultate și a facilitat diagnosticarea și tratamentul. Soluția va fi disponibilă și în cadrul spitalului privat Medisprof care urmează să fie deschis la Piatra Neamț.