Puterea afirmațiilor pozitive

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  În ultima vreme, tot mai mult se vorbește despre puterea afirmațiilor pozitive de a ne modela mintea și implicit, viața pe care o trăim. Procesul prin care acestea ne afectează mintea poate fi considerat o prelungire a credinței conform căreia “repetiția este mama invățăturii”.

  Astfel, dacă dorim să abordăm dorința de a avea mai multă încredere în noi înșine, afirmațiile pozitive de genul “am încredere în forțele proprii” sau “sunt o persoană cu o putere nemărginită” pot fi de un real ajutor. Nu vei observa efectele imediat deoarece subconștientul tău va rezista celor spuse și nu va avea încredere, însă dacă vei continua să repeți afirmațiile, ele vor deveni realitate, într-un final.

  Pentru a ne bucura de toate avantajele acestui proces, este foarte important să știm cum anume să procedăm. În primul rând, este recomandat să recitim afirmațiile atunci când avem o stare pozitivă. Acest transfer al emoțiilor are un impact puternic asupra gradului de eficiență cu care afirmațiile ne influențează subconștientul. Astfel, este foarte important să emani siguranță și încredere în tine atunci când faci acele afirmații pozitive.

  Un alt aspect ce trebuie luat în considerare este acela de a nu folosi negații în afirmațiile noastre. Un exemplu de afirmație negativă este: „Eu nu mă tem de nimic”. Afirmația pe care e de preferat să o utilizăm pentru a ne crește încrederea în noi este următoarea: „Eu sunt mereu încrezător/oare în toate situatiile”. De asemenea, pentru a avea efectul scontat, ar fi ideal să recitim afirmațiile de două ori pe zi: dimineața și seara.

  Înainte de a începe acest proces de igienă mentală, este recomandat să ne gândim la un singur domeniu în care ne dorim să experimentăm puterea afirmațiilor pozitive.

  În cazul în care îți dorești să fii mai sănătos/oasă și să grăbești procesul de vindecare, îți recomand următoarele afirmații pozitive pe care le-am găsit în literatura de specialitate:

  1. Fac alegeri sănătoase.
  2. Mă respect pe mine însumi/însămi.
  3. Iubesc mâncarea sănătoasă.
  4. Îmi iubesc fiecare celulă a corpului.
  5. Mă însănătoșesc și las inteligența mea lăuntrică să lucreze la însănătoșirea corpului meu.
  6. Sunt recunoscător/oare pentru corpul meu.
  7. Sănătatea este dreptul meu divin.

  În concluzie, îți recomand să apelezi la creativitatea ta și să scrii în jurnalul personal alte exemple de afirmații pozitive care vin în sprijinul sănătății tale. Sunt sigură că vei reuși să integrezi cu succes aceste afirmații pozitive în viața ta și că te vei bucura de avantajele acestora.

  Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

  Echipa Psihologie si nutritie2

  Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

  Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.