Primele 12 camere implantabile pentru bolnavii de cancer

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Campania „Doneaza pentru o cauza” demarata de Asociatia Medisprof cu doua luni in urma tocmai a atins pragul de 12% din targetul pe care si-l propusese. Primii 12 pacienti oncologici, din cei 100 pe care campania doreste sa ii ajute, si-au primit camerele implantabile. Tinand cont de importanta acestor dispozitive medicale si de faptul ca usureaza considerabil tratamentul cu citostatice, Asociatia Medsprof a reusit sa aduca putina bucurie in vietile catorva bolnavi de cancer.

   

  Majoritatea pacientilor clinicii Medisprof au auzit de aceste camere odata ce campania caritabila a fost facuta publica si au sperat sa se afle printre cei 100 care vor beneficia de roadele acestui gest umanitar. Primele 12 camere au fost deja oferite, iar pacientii au fost selectati in functie de o serie de criterii: frecventa administrarilor de citostatice, tipul de reactii adverse locale la aceste citostatice, “patul venos” al pacientului si posibilitatile sale financiare. Reactiile au fost pe masura asteptarilor, iar declaratiile beneficiarilor impresioneaza prin sinceritate si recunostinta autentica.  „Ma bucur ca voi primi o camera implantabila si vreau sa le multumesc celor ce au contribuit la aceasta campanie. Cu ajutorul lor, venele nu se vor distruge si voi scapa de durere, intepaturi repetate, disconfort in momentul intepaturii si uneori de invinetirea in jurul locului care se inteapa. Voi putea suporta mai bine tratamentul chimioterapeutic, care, cum am mai spus este de durata”, marturiseste Konig Cornelia, pacienta a clinicii Medisprof.

   

  In occident, aceste camere implantabile sunt folosite de mai bine de 20 de ani la scara larga, in varii domenii medicale, unde injectarea frecventa este necesara. In Romania, abia de curand au inceput sa fie folosite aceste camere, iar investitia financiara considerabila pe care o presupun (aproximativ 700 lei bucata) ii descurajeaza pe pacientii care ar avea nevoie de ele. „In domeniul oncologiei, administrarea citostaticelor, in afara de efectul direct pe care il au asupra celulelor cancerigene, afecteaza sistemul venos periferic, pielea si tesutul muscular al pacientilor din cauza punctionarilor repetate. Camerele implantabile scutesc pacientii de suferinte suplimentare, reducand durerea si efectul toxic al chimioterapicelor, diminuand riscul de infectie sau tromboza venoasa si permitand distributia imediata a medicamentelor in sistemul venos central” afirma dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog si membru al Asociatiei Medisprof.

   

  Asociatia Medisprof a fost infiintata in anul 2011 in Cluj Napoca, principalele sale obiective pe parcursul dezvoltarii sale fiind sustinerea si imbunatatirea retelei medicale oncologice din Romania, atat din perspectiva formarii cadrelor medicale, cat si din perspectiva sprijinirii pacientilor. Campania „Doneaza pentru o cauza”, ce are ca obiectiv final oferirea a 100 de camere implantabile bolnavilor de cancer reprezinta doar inceputul unui proiect mult mai cuprinzator marca Asociatia Medisprof. In viitor se doreste sa se ofere constant sprijin financiar si medical pacientilor diagnosticati cu cancer: acces la tratmente si terapii de ultima ora, asigurarea sau decontarea transportului pentru pacientii veniti din afara orasului Cluj-Napoca, precum si alte facilitati.