Medisprof – membră a Organizației Europene pentru Cercetare și Tratamentul Cancerului

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Medisprof a devenit din luna ianuarie membru corespondent EORTC (Organizația Europeană pentru Cercetare și Tratamentul Cancerului).

  Info: http://www.eortc.org/about-us/

  EORTC și studiile clinice

  Ce este EORTC?

  “European Organisation for Research and Treatment of Cancer” este o asociație internațională cu scop non-lucrativ înregistrată sub legea belgiană. Ea direcționează studii clinice în Europa din 1962. EORTC este singura organizație care efectuează studii clinice la nivel internațional pentru toate tipurile de cancer. Activitățile sale permit strângerea de date deoarece provin de la un număr mare de pacienți, asigurând astfel fiabilitatea și pertinența statisticilor, fără întârzieri.

  Care este misiunea EORTC?

  Misiunea EORTC este de a ameliora tratamentele cancerului care sunt de referință actualmente și de a facilita transferul descoperirilor experimentale spre tratamente de referință. Datorită acestui vast program de cercetare, un număr mai mare de pacienți se vindecă, și mulți alții trăiesc mai mult, beneficiind de o mai bună calitate a vieții.

  Care este amploarea rețelei EORTC?

  Pentru a-și atinge obiectivele, EORTC regrupează o rețea unică de 2500 de oncologi din mai mult de 300 instituții europene. Mai multe mii de pacienți participă în fiecare an la studiile clinice conduse de EORTC. Aceste studii au adus o ameliorare semnificativă a procentului de supraviețuire al copiilor atinși de cancer, atât a pacienților suferind de boala Hodgkin, de leucemie, de melanom, dar și de cancer de sân, de cancer de col uterin, prostată, testicule, vezică, plămâni, laringe cât și a celorlaltor tipuri de cancer, incluzând tumori rare ca tumorile creierului sau sarcoame.

  Ce înseamna relația EORTC – MEDISPROF?

  Relația EORTC-MEDISPROF poate fi definită prin intermediul a trei mari beneficii.

  1. Primul beneficiu este siguranța încadrării continue într-un standard de calitate a serviciilor, în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul, prin participarea la grupurile de lucru pe tipuri de tumori. Spre exemplu, calitatea studiilor clinice efectuate de EORTC a determinat adoptarea de către ESMO a ghidurilor de management pentru diverse tipuri tumorale.
  2. Cel de-al doilea beneficiu este posibilitatea de a efectua studii clinice cu instituții academice europene de prestigiu, ceea ce va contribui în continuare la progrese importante în domeniul oncologic.
  3. Cel de-al treilea beneficiu este recunoașterea calității serviciilor și profesionalismul echipei medicale Medisprof.