Leucemia: sfaturi de nutriție pentru bolnavii de cancer

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Leucemia este un tip de cancer ce presupune producerea de prea multe celule albe de către măduva osoasă. Aceste celule albe continuă să se înmulțească într-un mod rapid, devin celule anormale și înlocuiesc celulele normale: leucocitele, hematiile și trombocitele.

  Nutriția are un rol important în prevenirea oricărui tip de cancer. Despre stilul de viață sănătos și leucemie ne va vorbi în continuare Camelia Moldovan, nutriționist-dietetician în echipa clinicii Medisprof.

  Camelia Moldovan

  Sfecla roșie este bună în tratarea leucemiei?

  Există adesea discuții în mass-media referitoare la anumite alimente sau substanțe nutritive presupuse a fi factori de creștere sau scădere a riscului apariției cancerului. Este puțin probabil că aceste “superalimente”, pe cont propriu, să influențeze în mod direct riscul apariției acestei boli.

  Termenul de “superaliment” este utilizat pentru a descrie alimente care aparent au puteri speciale asupra sănătății. Din această categorie face parte și sfecla rosie, la care se adaugă afinele, zmeura, broccoliul, usturoiul, ceaiul verde și multe altele. Aceste alimente trebuie consumate ca parte a unei alimentații diversificate și sănătoase. Consumul crescut de fructe și legume reprezintă o soluție foarte bună pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

  sfecla rosie

  Sursă foto: http://bit.ly/1S7SG08

  Organismul uman este foarte complex, la fel este și cancerul, motiv pentru care nu putem afirma faptul că un anumit aliment, pe cont propriu, poate avea un impact major asupra tratării cancerului.

  Cea mai bună modalitate de a preveni apariția acestei boli se bazează pe o serie de comportamente sănătoase impuse pe termen lung cum sunt renunțatul la fumat și la consumul de alcool, efectuarea exercițiilor fizice în mod regulat și păstrarea greutății normale.

  Un sfat de nutriție pentru prevenirea leucemiei.

  Modul prin care putem preveni prin nutriție apariția leucemiilor este prin renunțarea la fumat și evitarea expunerii la substanțe toxice.

  Clinica Medisprof pune accent pe implicarea nutriționistului pe perioada tratamentului oncologic. Pentru a afla mai multe despre etapele procesului de intervenție nutrițională în oncologie, vă invităm să urmăriți interviul cu nutriționistul clinicii noastre:


  Pentru programări la un consult medical în clinica oncologică Medisprof sau pentru o întâlnire cu unul dintre specialiștii în nutriție, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

  Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

  Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.