Genetica medicală în sprijinul pacienților Medisprof

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Ce este genetica medicală și de ce este importantă?

  Genetica medicală este un domeniu cu o mare importanță și cu multiple implicații în diagnosticarea, tratamentul și prevenția cancerului. Pe baza statisticilor, se consideră că 10% din cazurile de cancer au o cauză genetică, ceea ce face ca rolul geneticii în oncologie să fie foarte important.

  Echipa interdisciplinară a spitalului Medisprof, din Cluj include geneticieni și consilieri genetici, ce-și pun expertiza în slujba unei mai bune înțelegeri a cauzelor apariției bolii, în stabilirea conduitei terapeutice, acordând, în același timp, o importanță specială consilierii pacienților și familiilor acestora. 

  Care este rolul geneticii medicale?

  Specialiștii în genetică medicală pot identifica, pe baza istoricului medical al familiei, riscul de recurență a unui cancer, recomandând analize specializate menite să evidențieze mutații genetice ce pot indica un risc crescut de apariție a bolii.

  Genetica medicală are, așadar, un rol important în examinarea, monitorizarea și consilierea pacienților și familiilor acestora.

   Care este rolul consilierii genetice?

  Consilierea genetică poate aduce clarificări referitoare la modul în care apare boala, vulnerabilitatea și proporția în care aceasta s-ar putea transmite genetic. 

  De asemenea, ne putem baza pe consiliere genetică atunci când avem întrebări referitoare la testarea genetică, la ce ar trebui să ne așteptăm legat de aceasta și cum ar trebui interpretate rezultatele unei testări genetice.

  Cine poate beneficia de un consult specializat? 

  Genetica medicală se adresează deopotrivă pacienților oncologici, familiilor acestora, dar și persoanelor care nu au un diagnostic, dar știu că au existat cazuri de cancer în istoricul familial. 

  În toate aceste cazuri, genetica medicală poate aduce răspunsuri legate de riscul apariției bolii la descendenți și poate ajuta la prevenirea apariției unor diagnostice genetice în familie.

  Cum ne poate ajuta genetica medicală în prevenție?

  Cunoscând existența riscului de apariție a unui cancer, e mai ușor să plănuim controale de monitorizare, să stabilim măsuri de prevenție pentru a scădea șansele de apariție a bolii. 

  Așadar, o consultație genetică este mai mult decât necesară în cazul persoanelor care știu că au în istoricul familiei cazuri de cancer. 

  Specialiștii spitalului Medisprof, din Cluj vă așteaptă la un consult, pentru a vă ajuta în clarificarea tuturor problemelor legate de genetica medicală și a vă răspunde tuturor întrebărilor specifice cazului dumneavoastră.