10 sfaturi de creștere a calității vieții pentru pacienții bolnavi de cancer

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Cancerul este o boală ce induce diverse sentimente precum anxietate, negare, teamă sau angoasă. Bolnavii de cancer trebuie să fie conștienți de faptul că sunt capabili de a participa la propriul proces de vindecare, de scădere a nivelului de anxietate și de creștere a emoțiilor pozitive.

  Alexandra Bulea, psiholog oncolog în cadrul echipei clinicii Medisprof, a oferit pacienților bolnavi de cancer 10 sfaturi prin care aceștia pot evita emoțiile negative și își pot crește calitatea vieții.

  1) Fiind o boală care se comportă diferit la fiecare persoană, vă recomand să nu vă lăsați influențați de alte cazuri, mai ales în sens negativ.

  2) Încercați să priviți boala ca pe un semnal de alarmă, nu ca pe o pedeapsă dată de Dumnezeu. Reflectați asupra vieții dumneavoastră și faceți o bine meritată introspecție. Încercați să răspundeți la următoarele întrebări:

  • De ce mi s-a dat boala?
  • Cum trebuie să-mi schimb viața?
  • Care este mesajul din spatele durerii?

  3) Practicați tehnicile de relaxare preferate, respirația abdominală, meditația, creați o ambianță plăcută acasă cu ajutorul esențelor de lavandă și alte arome.

  aromaterapie
  4) Vizionați comedii care vă induc o stare pozitivă – râsul ajută foarte mult în orice situație de depresie sau stres emoțional.

  5) Cultivați recunoștința (scrieți o scrisoare de recunoștință pentru o persoană semnificativă din viața dumneavoastră, gândiți-vă în fiecare seară la motivele pentru care sunteți recunoscător/recunoscătoare pentru viața dumneavoastră și pentru tot ce ați trăit până în prezent).

  6) Petreceți timp în natură, bucurați-vă de tot ceea ce vă înconjoară (râsul unui copil, mirosul unei flori, căldura și afecțiunea persoanelor dragi, etc).

  activitati in natura
  7) Trăiți viața ca și până acum, incluzând activitățile preferate. Încercați să faceți un lucru nou în fiecare săptămână – nu e nevoie să fie un lucru măreț. Folosiți-vă imaginația!

  8) Nu uitați să vă descărcați emoțional – discutați cu o persoană care vă înțelege, scrieți în jurnalul personal regulat.

  9) Faceți acte de caritate, ajutați o persoană care are nevoie de dvs. – în cazul depresiei, efectuarea unui act de caritate ajută extrem de mult.

  10) Aveți încredere în dumneavoastră și în terapeutul dumneavoastră!


  Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

  Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

  Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.