Cum putem dilata momentul prezent?

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Poți face abstracție de trecut sau de viitor. Ele nu există. Ceea ce există este doar prezentul.  Motivul pentru care am abordat acest subiect este simplu: văd oameni care rămân agățați de probleme din trecut sau care fug spre viitor cu pași repezi. Dacă ar fi să-i întrebăm pe cei lângă noi dacă se bucură sau nu de prezent, cred că am rămâne dezamăgiți de statistică. Partea bună este că, o dată cu conștientizarea acestui aspect, poate începe și mobilizarea noastră în această direcție.

  Oamenii prezenți sunt aceia care își pot observa cu ușurință gândurile și sentimentele și care nu lasă viața să treacă pe lângă ei. Te poți gândi la următoarele exemple care subliniază acest proces de a trăi în prezent:

  1. Ești conștient/ă de senzațiile fizice din corpul tău?
  2. Ești conștient/ă de ritmul respirației tale?
  3. Ești conștient/ă de sentimentele prezente în momentul de față?

  Poate te întrebi în acest moment care ar fi scopul să facem acest lucru și ce beneficii ar putea aduce această schimbare de perspectivă în viața ta. Studiile de specialitate din psihologie care au abordat abilitatea de a trăi în prezent au evidențiat numeroase avantaje. Astfel, acest proces:

  • Mărește capacitatea mentală de a procesa și de a reduce confuzia mentală
  • Reduce nivelul de anxietate
  • Creează un sentiment de relaxare în corp
  • Amplifică abilitatea noastră de a rămâne concentrați atunci când încercăm să rezolvăm sarcinile
  • Crește funcțiile imunității prin reducerea nivelului de stres

  Dacă vrei să te bucuri de aceste beneficii cât mai repede, îți propun acum câteva modalități de dilatare a timpului prezent.

  1. Lasă deoparte tehnologia și ieși în aer liber: observă natura, simte vântul pe fața ta, bucură-te de liniștea care există în tine;

  natura

  2. Îmbrățișează fiecare emoție pe care o simți. Nu mai fugi de emoțiile tale, chiar dacă nu sunt plăcute. Orice emoție reprimată se va întoarce la tine într-un mod mai accentuat;

  3. Concentrează-ți toată atenția asupra sarcinii în derulare. Orice ai face, fie că citești, asculți muzică sau gătești,  focusează-ți atenția asupra acelui proces și observă demersul în detaliu;

  4. Apreciază tot ceea ce ești și tot ceea ce ai acum. Exprimă-ți recunoștința în scris;

  5. Preia anumite calități de la copii. Cu siguranță, ei știu cel mai bine să se bucure de prezent. După cum ai observat, ei au mereu o stare de deschidere și de curiozitate permanentă, sunt naturali și experimentează totul cu mare interes. Iubesc necondiționat și știu să zâmbească fără motiv. Citatul următor subliniază cel mai bine această idee:

  “Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult 3 lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce-și dorește”. Paulo Coelho

  6. Utilizează la maxim creativitatea cu care ai fost înzestrat. Dă-ți frâu liber imaginației și exprimă-ți unicitatea la cel mai înalt nivel. În acel moment, timpul se dilată și prezentul capătă o semnificație aparte. Bucură-te apoi de realizările tale și împărtășește bucuria cu cei apropiați.

  În concluzie, sper din suflet să pui în practică aceste tehnici (așa cum știi tu mai bine) și să te bucuri de viață, așa cum meriți.

  Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

  Echipa Psihologie si nutritie2

  Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

  Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.