Congresul Național de Oncologie Medicală și Radioterapie

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Congresul Național de Oncologie Medicală și Radioterapie

  Medisprof dorește să ofere pacienților săi cele mai bune servicii din domeniul oncologic, iar specializarea continuă a personalului medical este o prioritate a clinicii oncologice. Prin urmare, în perioada 23-25 octombrie 2014, doi dintre colegii noștri, Dr. Udrea Adrian și Dr. Ungureanu Andrei, au reprezentat clinica Medisprof în cadrul celui de-al doilea Congres Național de Oncologie Medicală și Radioterapie.

  Evenimentul a avut loc la Sinaia şi a fost organizat de către Societatea Română de Radioterapie şi Oncologie Medicală (SRROM). Principalul scop al acestui congres a fost evidențierea progresului înregistrat de România în domeniul oncologic și importanța tratamentelor inovatoare din oncologie.

  Prezentările medicilor

  Dr. Udrea a început prin a prezenta departamentul de studii clinice din cadrul Medisprof, iar mai apoi a continuat cu noutățile în tratamentul tumorilor digestive (“Update on treatment of gastro-entero-pancreatic neuroendocrine tumors”).

  Dr. Ungureanu a adus în atenția participanților noutăți din cadrul secțiunii de melanoame. Cele două aspecte abordate au fost:
  • “B-RAF inhibitors” – Prezentarea a inclus rezultatele ultimelor cercetări privind rolul inhibitorilor de tip B-RAF în apariția și prognoza cancerelor cutanate. Acești inhibitori fac referire la o proteină modificată genetic pentru lupta împotriva celulelor canceroase, cu mari posibilități de reușită.
  • “Sattelite simpozium Roche: the first personnalized treatment of patients with melanoma” – Dr. Ungureanu a prezentat audienței noile produse Roche în tratamentele melonoamelor.

  Tumorile neuro-endocrine sunt puțin frecvente atât în România, cât și în lume. Medisprof se numără printre puținele clinici care au avut ocazia să trateze aceste afecțiuni oncologice. În cadrul congresului de la Sinaia, cei doi reprezentanți ai clinicii din Cluj-Napoca au abordat acest subiect și au împărtășit experiența lor celor prezenți. Prezentarea Dr. Ungureanu, “Classification and multidisciplinary approach in neuroendocrine tumors”, a adus în discuție noutățile în diagnosticul și stadializarea tumorilor endocrine, cu precădere a celor digestive.

  Acest eveniment a fost unul de învățare reciprocă și de actualizare a cunoștințelor din domeniul oncologic. La Medisprof, personalul medical participă la evenimente naționale, dar și internaționale, pentru a fi în permanență la curent cu noutățile din oncologie.

  Rămâneți alături de noi pentru a afla la ce alte evenimente au mai participat reprezentanții noștri.