Citate motivaționale psihoterapeutice

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Cristina Petrișor, psiholog oncolog al echipei Medisprof, a selectat pentru pacienții noștri o serie de citate motivaționale psihoterapeutice, la care a adăugat o opinie personală.

  Motivație

  Ce faci astăzi poate să-ţi îmbunătăţească zilele de mâine. – Ralph Marston

  Cristina Petrișor: Scopul tău poate fi atins atâta vreme cât e concretizat în fapte. Nu e nevoie să faci schimbări absolute. Trebuie doar să fii constant, perseverent şi să nu uiţi să-ţi aminteşti de fiecare pas în direcţia obiectivului. Un pas mic nu e nimic!

  Atâta vreme cât nu te opreşti, nu contează cât de încet mergi. – Confucius

  Cristina Petrișor: Deseori, când vine vorba de aspecte substanţiale din viaţa noastră (sănătate, relaţii), reuşitele se dobândesc în timp. Fiind domenii complexe, nu putem obţine îndată ce ne dorim. Noi percepem beneficiile graduale ca fiind (aproape) inexistente deoarece mintea umană este structurată în aşa fel încât să fie mai “neatentă” la schimbări mici. Asta nu înseamnă că ele nu există, ci doar că e un efect cumulat.

  Probleme

  Când vântul nu te ajută, foloseşte vâslele. – proverb latin

  Cristina Petrișor: Nu te descuraja când nu ţi-e dat ceva ce îţi doresti. Asta nu înseamnă că nu poţi prin propriile mijloace să ai parte de ce vrei. Nu pierde vremea căutând motive pentru care lucrurile stau asa. Fii practic şi caută în jur orice te ajută să redobândeşti starea de bine.

  Cel care mută un munte începe întotdeauna să îndepărteze mai întâi pietrele mai mici. – Confucius

  Cristina Petrișor: Lucrurile importante precum îmbunătăţirea sănătăţii cer timp şi perseverenţă. Chiar dacă drumul e dificil, poţi constata că eforturi mici conduc la efecte substanţiale în timp. Începe gradual (de la pietre mai mici : schimbarile cele mai accesibile precum integrarea unor minute de relaxare zilnic), continuă hotărât spre scopuri mai substanţiale (de exemplu, integrează relaxarea ca mod de viaţă) şi fii constant (chiar dacă nu se întâmplă zilnic ceea ce ți-ai propus, caută căi în mod spontan).

  Alegeri în perspectivă

  Viaţa e ca un joc cu cărţi. Nu e vorba despre cărţile pe care le-ai primit, ci cum alegi să le joci. – Windy Dryden

  Cristina Petrișor: Întotdeauna te poţi descurca cu ceea ce ai, indiferent cât ai. Sănătatea ta este un exemplu în acest sens. Fii conştiincios ca pacient, compliant tratamentului, ajută-te prin mici sau mari schimbări în stilul alimentar, gestionează trăirile supărătoare. Toţi aceşti factori de mediu influenţează interiorul tău.

  Unii oameni mă întreabă cum îmi e paharul: plin sau gol. Atunci devin recunoscător că am un pahar.

  Cristina Petrișor: Nu te descuraja că nu ai atins un ideal dorit. Aminteşte-ţi mereu că atunci că eşti pe drumul cel bun, nu pe cel ideal şi că asta e în sine un succes. Un progres real în recăpătarea stării de bine nu este echivalentul unei singure aşteptări ideale. Înseamnă mult mai multe decât te aştepti.

  Obiceiuri mentale

  Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te opreşti. – Confucius

  Cristina Petrișor: Fii atent în mod diferenţiat la felul în care răspunzi la tratament. Dacă priveşti global, nu o să vezi progresul la pas. Chiar daca pasul e încetinit, continui să mergi. Chiar dacă iei o pauză, eşti tot pe drum. Nu uita să vezi toate formele reuşitei, nu doar pe cea ideală.


  Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

  Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail:  office@medisprof.ro

  Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.