Cel de-al doilea Simpozion International “Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de tratament in 2012”

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Asociatia Medicala Medisprof a organizat in data de 14 decembrie 2012 cel de-al doilea Simpozion international “Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de tratament in 2012”. Evenimentul a avut loc la centrul de conferinte al hotelului Belvedere si a reunit peste 120 de medici din Transilvania care au avut ocazia sa asiste la prezentarile unor personalitati importante din lumea medicala.

  Salonul Cristal al Hotelului Belvedere s-a umplut inca de la primele ore ale diminetii cu numeroasele cadre medicale de diverse specializari venite sa asiste la prezentarile stiintifice. Astfel, ne-am bucurat sa avem printre noi atat medici primari, specialisti, cat si rezidenti de la sectiile de oncologie medicala, medicina de famillie, anatomie patologica, obstretica-ginecologie, dermatologie sau chirurgie.

  Deschiderea oficiala a sesiunilor plenare a fost facuta de dr. Adrian Udrea, membru in consiliul director al Asociatiei Medisprof, viceprimarul orasului Cluj-Napoca Gheorghe Surubaru si conf. dr. Tudor Ciuleanu.

  Programul simpozionului a fost impartit in patru sesiuni care au abordat diverse subiecte de actualitate din domeniul oncologic. Primele doua sesiuni de prezentari au vizat in principal medicii de familie datorita importantei pe care acestia o au in depistarea precoce a cancerului. Prezentarile au avut rolul de a contribui la pregatirea profesionala a acestor cadre medicale cu privire la modalitatile de tratament a pacientilor oncologici in diverse situatii. Printre subiectele dezbatute in cadrul acestor sesiuni plenare amintim: noile metode de screening si importanta lor, leziunile cutanate preneoplazice, febra la pacientii care au urmat chimioterapie, tratamentele antialgice la pacientii cu cancer, leziunile cutanate preneoplazice, sustinerea pacientilor la domiciliu in anumite situatii cand interventia specialistului nu este posibila sau menopauza precoce la femeile tinere vindecate dupa un cancer de san.

  Urmatoarele sesiuni s-au adresat mai ales specialistilor interesati de patologia oncologica ginecologica, dar si medicilor specializati in anatomie-patologica. Foarte interesante au fost si temele care au tratat elemente de nutritie-dietetica in oncologie, precum si consilierea psihologica a pacientilor diagnosticati cu cancer, rolul acestei echipe paramedicale fiind esential pentru acesti pacienti. Asa cum am obisnuit inca de la editia din 2011, caracterul interactiv al simpozionului a fost redat si de transpunerea metodelor clasice de comunicare ale sponsorilor (bine cunoscutele standuri) intr-o metoda noua si moderna: plasmele mobile, aceasta abordare facilitand transmiterea si preluarea informatiilor.

  Valoarea simpozionului a fost cu atat mai mare, cu cat printre Invited Speakeri s-au aflat: Prof. Dr. Cristian Chiricuta (Limburg, Germania), Dr. Cristian Moldovan (Rouen, Germania), Dr. Elsa Kalbacher (Besancon, Franta), Prof. Dr. Rodica Cosgarea, Dr. Andrei Ungureanu, Dr. Larisa Ciule, Dr. Claudia Militaru, Dr. Rares Buiga, Dr. Mihaela Galatar, Dr. Cosmin Lisencu, psiholog Ancuta David, nutritionist dietetician Iulia Tutui.

  Multumim tuturor celor ce au fost alaturi de noi la acest simpozion si va asteptam la urmatoarea editie, ce va fi organizata de catre Asociatia Medisprof in colaborare cu Asociatia Nationala a Clinicilor Private de Oncologie din Romania (ANOPR) in perioada 11-12 aprilie 2014.