Cât de bine ai ajuns să te cunoști?

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  ”Atunci când ne descoperim natura esenţială şi aflăm cine suntem cu adevărat, noi ne cunoaştem pe sine, iar această cunoaştere de sine reprezintă cheia împlinirii tuturor viselor, căci Sinele este posibilitatea eternă, potenţialul nemăsurat al tuturor lucrurilor care au existat, există şi vor exista vreodată.„ – Deepak Chopra

  Încă de mici, suntem supuși la o sumedenie de procese menite să ne învețe aspecte despre lumea înconjurătoare. Ni se spune să învățam istorie, geografie, matematică, logică, fizică, să vorbim corect gramatical și multe altele. Prin urmare, avem tendința să ne focusăm asupra lumii exterioare și ne distanțăm de noi înșine. Cu toții cunoaștem dictonul „Cunoaște-te pe ține însuți”, nu-i așa? Această zicală populară are valoare doar din momentul în care începem să ne cunoaștem cu adevărat. De ce? Pentru că doar atunci îi cunoaștem sensul. Până nu simțim pe pielea noastră efectul, nu ne dăm seamă de semnificația ei.

  cunoasterea-de-sine-2

  În cazul în care nu mai vrei să trăiești în ceață și dorești să-ți cunoști sensul în viață, este foarte important să-ți pui o serie de întrebări menite să-ți permită să afli cine ești, ce știi, ce poți, ce te împlinește cu adevărat, să-ți recunoști sentimentele și în final, să știi ce trebuie să faci pentru a avea succes în viață.

  Există o legătură directă între cunoaștere și valorificarea de sine: ne valorificăm prea puțin pentru că ne cunoaștem prea puțin. Noi suntem protagoniștii vieții noastre, deci noi avem responsabilitatea de a iniția procesul de cunoaștere dacă dorim o schimbare. Nu poate alerga nimeni în locul nostru, însă ne putem alege un mentor care să ne ofere sprijin.

  cunoasterea-de-sine

  În cazul în care te cunoști, îți cunoști și principiile și valorile, știi ce cale să urmezi și mai mult de atât, asimilezi o siguranță de sine și o încredere mai mare. De asemenea, vom putea învața tehnicile cele mai productive în depășirea fricilor care ne paralizează și ne vom bucura de timpul petrecut cu noi înșine.

  Acum, te invit să reflectezi asupra următoarelor întrebări legate de autocunoaștere și să răspunzi cât se poate de sincer.

  1. Ce te-a oprit până acum cel mai mult să ai o viață împlinită? (notează 3 lucruri/fapte/emoții/etc. )
  2. Ce ai putea face de acum încolo pentru a înlătura fiecare din cele trei bariere?
  3. Ce ai făcut până acum pentru a învăța, pentru a te dezvolta?
  4. Ce ai făcut până acum pentru a fi mai sănătos?
  5. Ce ai putea face în continuare pentru a fi mai sănătos?
  6. Ce lucruri remarcabile ai făcut până în prezent care au adus o contribuție ție, dar mai ales celor din jur?
  7. Care sunt talentele tale folosite sau nefolosite?
  8. Ce lucruri bune/ fapte bune ai făcut până acum?
  9. Ce lucruri bune/ fapte bune ai putea face în continuare?
  10. Care sunt oamenii din viața ta cărora le ești recunoscător?
  11. Cum ai putea să-i arăți fiecăruia dintre ei că le ești recunoscător?
  12. Care sunt cele mai importante lucruri pe care le prețuiești cel mai mult la tine?
  13. Ce ai făcut până acum pentru a sparge rutina vieții tale?
  14. Ce ai putea face în continuare pentru a ieși din starea de confort, pentru a-ți lărgi cercul experiențelor astfel încât să te simți mai împlinit?
  15. Ce ar trebui să se întâmple pentru a fi tu mai împăcat cu tine?
  16. Ce înseamnă “acasă” pentru tine?

  Cu ajutorul acestor întrebări, vei ajunge mai aproape de esența persoanei tale. Îți recomand să recitești răspunsurile date de tine o dată pe săptămâna, cel puțin. Acordă-ți timpul necesar pentru a face cunoștință cu tine însuți și valorifică această perioadă frumoasă din viața ta. Nu sări niciun capitol din Cartea vieții tale.

  Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

  Echipa Psihologie si nutritie2

  Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

  Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.