Colonoscopie

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Ce este colonoscopia

  Colonoscopia este investigația medicală prin care medicul gastroenterolog poate examina starea de sănătate a intestinului gros (colon).

  Colonoscopia este folosită ca metodă de diagnostic a diferitelor afecțiuni ale aparatului digestiv inferior, dar și ca metodă de screening pentru cancerul colorectal, monitorizare după anumite intervenții chirurgicale și chiar tratament pentru anumite afecțiuni.

  La Medisprof Cluj, punem foarte mare preț pe colonoscopie, ca metodă de prevenție a cancerului de colon, pentru că este unul din puținele teste care detectează din timp un astfel de cancer.

  În timpul unei colonoscopii, un tub lung și flexibil (colonoscop) este introdus în rect. O cameră video mică la vârful tubului permite medicului să vadă interiorul întregului colon.

  Dacă este necesar, polipii sau alte tipuri de țesut anormal pot fi îndepărtați prin lunetă în timpul unei colonoscopii. Probe de țesut (biopsii) pot de asmeni prelevate în timpul unei colonoscopii.

  Când se recomandă

  Medicul gastroenterolog poate recomanda o colonoscopie în următoarele situații:

  • Investigarea simptome intestinale. O colonoscopie îl ajută pe medic să exploreze posibilele cauze ale unor semne și simptome intestinale. Simptomele care pot apărea sunt modificări de tranzit intestinal fără o cauză aparentă, dureri abdominale persistente, scaune cu sânge, diaree cronică, anemie sau scădere subită în greutate sau un simplu ”mă doare stomacul”.
  • Screening pentru cancer de colon. Colonoscopia este recomandată, periodic, ca măsură de prevenție, începând cu vârsta de 45-50 de ani, când riscul de cancer de colon sau polipi devine mai ridicat. Chiar și în lipsa unor simptome alarmante, investigația este recomandată și în cazul persoanelor care au istoric de familie de cancer colorectal sau suferă de boli inflamatorii intestinale. Mai mult decât atât, pentru ultimele două situații, recomandarea este ca analiza să fie realizată începând cu vârsta de 40 de ani, sau chiar mai devreme.  
  • Tratament pentru o problemă a colonului. Uneori, o colonoscopie poate fi făcută în scopuri de tratament, cum ar fi plasarea unui stent sau îndepărtarea unui obiect din colon.

  Voi simți disconfort? Este posibilă o colonoscopie cu anestezie?

  Colonoscopia este una dintre investigațiile cele mai temute de către pacienți, din cauza disconfortul pe care aceștia îl preconizează în timpul procedurii.

  Vestea bună este că la Medisprof, în Cluj, realizăm colonoscopie cu anestezie locală sau generală, fie că e vorba de o procedură de diagnostic, screening sau monitorizare tumorală.

  Ca medici specialiști în diverse ramuri oncologice, știm că, atunci când pacientul beneficiază de toate sursele de confort posibile, șansele de vindecare sau tratare a problemei medicale sunt mai mari. 

  După câteva zile de la programarea pentru colonoscopie, preț de câteva minute, veți purta o conversație cu medicul nostru anestezist care vă va explica ce presupune pregătirea pentru colonoscopie.

  La Medisprof Cluj, suntem aproape pentru a vă îndruma pașii atât în pregătirea pentru colonoscopie, cât și după intervenția medicală. Ne puteți contacta ușor, prin formularul online, și vom reveni rapid pentru o programare.

  Solicită o programare!