Colonoscopie

Solicită o programre

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Colonoscopia este investigația medicală prin care medicul gastroenterolog poate verifica și analiza starea de sănătate a sistemului digestiv, mai exact a intestinului gros, numit și colon. Colonoscopia poate fi realizată cu scop de screening medical, mai ales dacă pacientul are cazuri de cancer de colon în familie, ca metodă de diagnostic sau ca formă de monitorizare în urma unei intervenții chirurgicale în zona de colon. 

  Citește despre colonoscopie, preț de câteva minute, și află când este necesară investigația și în ce condiții este realizată în Cluj, la Medisprof. 

  Atunci când apar simptome de durere abdominală, modificări de scaun sau scaun cu sânge, este necesară o colonoscopie, pentru a identifica motivele din spatele simptomelor. Atunci când un pacient are peste 45-50 de ani, colonoscopia este recomandată frecvent, ca formă de screening al cancerului colorectal. Atunci când a fost identificată o formațiune tumorală la nivelul intestinului gros, care a putut fi extirpată cu succes, colonoscopia este recomandată periodic, ca metodă de monitorizare postoperatorie. 

  Prin urmare, colonoscopia este acea investigație medicală de care aveți nevoie când, simplu spus, există probleme de digestie sau “doare stomacul”. 

  Colonoscopie cu anestezie la Medisprof

  Indiferent dacă aveți nevoie de o colonoscopie cu scop de screening sau cu scop de monitorizare în urma unei intervenții de rezecție tumorală, colonoscopia se face cu anestezie locală sau generală, în funcție de specificul fiecărui caz. Ca medici specialiști în diverse ramuri oncologice, știm că atunci când pacientul beneficiază de toate sursele de confort posibile, șansele de vindecare sau tratare a problemei medicale sunt mai mari. 

  După câteva zile de la programarea telefonică pentru colonoscopie, preț de câteva minute, veți purta o conversație cu medicul nostru anestezist care vă va explica pașii și cum trebuie să vă pregătiți pentru colonoscopia cu anestezie.

  Când este recomandată? 

  Ca măsură de prevenție

  Colonoscopia este recomandată, periodic, ca măsură de prevenție, începând cu vârsta de 45-50 de ani, când riscul de cancer de colon sau polipi devine mai ridicat. Chiar și în lipsa unor simptome alarmante, investigația este recomandată și în cazul persoanelor care au istoric de familie de cancer colorectal sau suferă de boli inflamatorii intestinale. Mai mult decât atât, pentru ultimele două situații, recomandarea este ca analiza să fie realizată începând cu vârsta de 40 de ani, sau chiar mai devreme.  

  În urma unor simptome specifice

  Dacă pacientul acuză simptome precum modificări de tranzit intestinal fără o cauză aparentă, dureri abdominale persistente, scaune cu sânge, anemie sau scădere subită de greutate, colonoscopia este necesară. Acestea sunt principalele simptome de care un medic gastroenterolog ține cont atunci când are o suspiciune de formațiune tumorală.