Singurul medic din Europa invitat la conferința de studii clinice MAGI, oncologul Adrian Udrea

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  În perioada 27 – 30 octombrie 2013, în Las Vegas, s-a desfășurat cea mai prestigioasă conferință, la nivel mondial, dedicată cercetării și studiilor clinice: MAGI’s Clinical Research Conference – 2013 West. Aproximativ 600 de specialiști în domeniu (medici, cercetători, companii producătoare de aparatură medicală și produse farmaceutice, centre medicale universitare, reprezentanți ai sistemelor de sănătate din întreaga lume) au participat la acest eveniment unic cu peste 90 de sesiuni și workshopuri în care s-au prezentat cele mai noi informații și trenduri în materie de metode de lucru și tehnologie medicală pentru studiile clinice.

  România, ba chiar întreaga Europă, a fost reprezentată cu succes la această conferință de dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog la clinica Medisprof.  Invitat să susțină o prezentare în cadrul Sesiunii Internaționale, alături de speakeri din Argentina, Canada, Mexic și Africa de Sud, dr. Adrian Udrea a vorbit despre cele mai importante aspecte legate de studiile clinice în România și Europa de Est. Principalele teme prezentate de oncologul român au vizat: reglementările și legislația în vigoare în ceeea ce privește desfășurarea studiilor clinice, selecția pacienților, latura financiară, dar și implementarea practică a studiilor la clinica Medisprof. “Studiile clinice reprezintă un segment esențial în procesul de dezvoltare al medicinei, în introducerea pe piață a noi tratamente, medicamente și aparaturi,  dar și singura modalitate prin care oncologia poate progresa. Cerectarea clinică este cel mai bun mijloc de a cunoște efectele unui tratament și de a dobândi cunoștințele necesare aplicării unei mai bune conduite terapeutice. Orice instituție medicală care se respectă și dorește să se alinieze la standardele internaționale ar trebui să desfășoare astfel de studii sau măcar să colaboreze cu centrele mari de cercetare clinică” afirmă dr. Adrian Udrea.

  ***

  MAGI (Model Agreements & Guidelines International) este  o organizație mondială, ce numără peste 10.000 de membri în întreaga lume și a cărui scop principal este eficientizarea și dezvoltarea rețeleide  cerectări clinice prin standardizarea practicilor și respectarea reglementărilor. MAGI organizează anual două mari conferințe dedicate studiilor clinice, una având loc primăvara în partea de est a Statelor Unite ale Americii, iar cealaltă se desfășoară toamna pe coasta de vest.  Detalii: http://www.magiworld.org/events/2013W

  Pentru a vizualiza prezentarea susținută de Dr. Adrian Udrea la conferința MAGI’s Clinical Research Conference – 2013 West click aici.