Medisprof: Prezentari inedite la Congresul National de Oncologie Medicala si Radioterapie

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Cadrele medicale ale clinicii Medisprof din Cluj-Napoca isi anunta prezenta la Congresul National de Oncologie Medicala si Radioterapie, un eveniment stiintific de referinta marca European Society for Medical Oncology(ESMO), ce va avea loc la Sinaia in perioada 18-20 octombrie 2012.

    Echipa Medisprof va fi reprezentata in cadrul sesiunilor plenare de psihologul Ancuta David, care va sustine o prezentare pe tema impactului simptomelor secundare datorate chimioterapiei asupra calitatii vietii la pacientele diagnosticate cu carcinom mamar. „Obiectivul general al acestui studiu a fost investigarea relatiei dintre expectantele de raspuns ca predictori ai simptomatologiei secundare tratamentului citostatic in cancerul de san. Rezultatele au aratat ca asteptarile privind efectele secundare determinate de chimioterapie (greata, voma, durere, oboseala), precum si distresul emotional anterior tratamentului, prezic semnificativ aparitia acestora in cazul pacientelor diagnosticate cu cancer mamar, care urmeaza un tratament citostatic” precizeaza Ancuta David, psiholog al clinicii Medisprof.

    La editia din acest an a Congresului National de Oncologie Medicala si Radioterapie, clinica Medisprof va participa si la sesiunile de postere cu doua lucrari inedite. Una dintre acestea se va axa pe prezentarea in premiera a rezultatelor obtinute in urma utilizarii sistemului DigniCap, o tehnologie medicala inovatoare ce previne alopecia la pacientii oncologici ce urmeaza sedinte de chimioterapie. „Medisprof este in prezent singura unitate medicala din Romania care foloseste aceasta aparatura de ultima generatie – DigniCap. Studiul a fost desfasurat de echipa noastra de specialisti pe un esantion de 42 de pacienti supusi tratamentului cu citostatice si a pus in evidenta eficienta acestui sistem in combaterea pierderii parului prin racirea scalpului” afirma Dr. Carolina Udrea, Director Executiv al clinicii Medisprof.

    Un alt studiu retrospectiv ce va fi prezentat de Medisprof in sesiunea de postere vizeaza importanta elementelor de nutritie in tratamentul oncologic, mai exact eficienta glutaminei in reducerea efectelor secundare induse de chimioterapie in cazul pacientilor diagnosticati cu cancer mamar si colo-rectal. „Rezultatele inregistrate au demonstrat ca suplimentele orale de glutamina reduc incidenta si severitatea episoadelor diareice si a mucozitei asociate chimioterapiei. Mai mult decat atat, s-a dovedit ca glutamina protejeaza tesuturile sanatoase si sensibilizeaza celulele tumorale pentru un raspuns mai bun la tratamentul antitumoral” concluzioneaza Iulia Tutui, dietetician-nutritionist la clinica Medisprof.