Importanța asistenților medicali: interviu cu Elena Hetea

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Asistentul medical este extrem de important în viața unui pacient. El este cel care se asigură că tratamentul este administrat corect, cel care oferă compasiune și un zâmbet cald pacientului și de cele mai multe ori este văzut ca un înger păzitor.

  Elena Hetea, asistent medical în cadrul clinicii noastre, ne-a povestit în următorul interviu despre atribuțiile unui asistent medical și cum este văzută de cele mai multe ori relația asistent – pacient.

  Asistent - Elena Hetea

  Foto: Elena Hetea, asistent medical

  1. Care sunt principalele atribuții ale unui asistent medical?

  E.H.: Principala atribuție a unui asistent medical este administrarea medicației prescrisă bolnavilor conform recomandărilor medicilor. În plus, un asistent medical pregatește și supraveghează pacienții în vederea administrării medicației citostatice și evaluează efectele secundare, efectuează îngrijirile și tratamentele specifice.

  1. Care sunt provocările cu care se confruntă un asistent medical într-o zi de lucru?

  E.H.: Meseria de asistent medical este o provocare. Trebuie să îți amintești în fiecare zi că poți alina suferința pacienților, atât prin administrarea tratamentului prescris de medic cât și printr-o vorbă bună sau un zâmbet. Ca asistent medical, ești foarte important în viața oamenilor, oferind îngrijire și pasiune.

  1. Ce calități ar trebui să aibă un asistent medical?

  E.H.: Un bun asistent medical trebuie să dea dovadă de un deosebit profesionalism. Trebuie să iubești oamenii și să dorești cu adevărat să îi ajuți. E necesar să fii bun și să ai multă răbdare. Trebuie să îți dorești mereu să înveți mai multe despre îngrijirea bolnavilor și despre medicină.

  1. Cum ai descrie relația pacient-asistent medical pe durata tratamentului oncologic?

  E.H.: Relația pacient-asistent înseamnă să te pui în slujba pacientului, să lucrezi pentru binele lui cu tot ceea ce știi și poți. Să ai grijă de el, să îi inspiri încredere și siguranță, să-i asiguri liniștea și confortul psihic, să îl asiguri că aflându-se pe mâinile tale se află pe mâini bune și că totul va fi bine. Ca asistent medical trebuie să arăți căldură, e necesar să fii tolerant și să dai dovadă de empatie.

  1. Exemplu de experiență memorabilă cu un pacient al clinicii.

  E.H.: Una dintre experiențele memorabile trăite până acum la clinica Medisprof a fost atunci când am primit un telefon de mulțumire din partea unei paciente care s-a vindecat de cancer, spunându-mi că tratamentul și încurajările de care a avut parte la clinica noastră au ajutat-o să scape de această cumplită boală.

  Te așteptăm și pe tine în echipa asistenților medicali Medisprof! Mai multe detalii, aici.

  AVRAM Mariana_SUSU Adriana_BOCHIS Sorin_SIMON Ileana_SIMON Robert_HETEA Elena