Asociatia Medisprof demareaza campania „2% pentru bolnavii de cancer”

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

  Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

  Asociatia Medisprof a demarat o campanie de constientizare si strangere de fonduri cu scopul de a contribui la depistarea in timp util a formelor de cancer la pacientii oncologici. Campania consta in strangerea formularelor tipizate 230, prin care orice contribuabil poate redirectiona 2% din impozitul pe venit catre organizatie.

   

  Oncologia este o ramura medicala in care pacientii, odata diagnosticati cu cancer, au nevoie de proceduri si medicamentatii costisitoare, faza in care este descoperita boala fiind cruciala pentru tratarea sa. In acest scop, Asociatia Medisprof doreste sa traga un semnal de alarma, in special in randul medicilor de familie, ei fiind primii si poate cei mai importanti in depistarea cancerului, dar si in administrarea rapida a tratamentelor initiale pana la indicatiile specialistului. “Ne propunem ca prin aceasta campanie sa aducem la cunostinta cetatenilor ca, printr-un gest marunt si fara sa ii coste nimic, pot contribui la imbunatatirea unui sistem care sa conduca in final la salvarea vietilor bolnavilor de cancer. Din fondurile pe care le vom strange, ne propunem sa desfasuram o serie de cursuri medicale dedicate doctorilor de familie cu scopul de a-i instrui in depistarea si managementul primelor semne ale cancerului, astfel pacientii avand sanse mai mari de vindecare” afirma dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog si membru al comitetului director al Asociatiei Medisprof.

   

  Conform legislatiei, prin programul de 2% fiecare contribuabil poate alege modul in care doreste sa fie cheltuite aceste procente din impozitul pe venit deja platit. “Este foarte important sa precizam ca semnarea formularelor nu presupune acordarea unei sume suplimentare si nici nu este vorba despre o donatie, ci sunt bani pe care statul oricum ii retine din impozitul pe venit si pe care cetatenii ii pot redirectiona catre organizatia dorita” adauga dr. Adrian Udrea.

   

  Cei care doresc sa se implice in aceasta campanie si sa ajute la depistarea in timp util a cancerului prin redirectionarea a 2% din impozit catre Asociatia Medisprof trebuie doar sa completeze cu datele lor formularul 230 si sa il semneze. Documentul tipizat poate fi descarcat de pe blogul asociatiei (sectiunea 2%), iar dupa completarea sa poate fi depus pana in data de 25 mai 2013 la sediul asociatiei sau la ANAF (depunere personala sau trimitere prin posta cu scrisoare recomandata).