Asociația Medisprof

Asociația Medisprof

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240 pentru Cluj-Napoca sau 033 340 5805 pentru Piatra Neamț.

    Asociația Medisprof

    Fondată în anul 2011 și are ca obiective principale susținerea și îmbunătățirea rețelei medicale oncologice din România, atât din perspectiva formării cadrelor medicale, dar mai ales din perspectiva sprijinirii pacienților bolnavi de cancer.

    Dorința a fost de a transmite personalului din domeniu (medici oncologi, farmaciști, asistenți, etc) experiența clinică, cele mai actuale informații și modalități de diagnostic și tratament, într-un context în care, programele de formare profesională continuă din România nu oferă aceste lucruri personalului din domeniu.

    Astfel, începând cu 2011, Asociația a început să deruleze programe de formare prin organizarea de simpozioane anuale și cursuri pentru specialiști, asistenți și medici de familie.

    Începând cu anul 2015 și până în prezent, s-a organizat anual evenimentul cu licență oficială ASCO (American Society of Clinical Oncology): Best of ASCO. La care s-a adăugat, un an mai târziu, licența oficială ASTRO (American Society for Radiation Oncology). Prin urmare, din 2016, Asociația Medisprof organizează singura conferință concomitentă Best of ASCO și Best of ASTRO din România.

    În sprijinul pacienților

    Asociația a derulat programe de ajutorare și informare a pacienților bolnavi de cancer prin strângerea de fonduri pentru camere implantabile.
    De asemenea, prin Asociația Medisprof susținem grupurile de suport ce inițiază și organizează o serie de întâlniri pentru pacienții diagnosticați cu cancer de colon și rect. Pe scurt, scopul și rostul Asociației Medisprof este de a forma personal medical la standarde internaționale și de a susține sau organiza activități alternative pentru pacienții cu cancer.

    Tratamente oncologice ca-n Vest există în țară! Vrem acces decontat la radioterapia stereotactică!

    În februarie 2022, Asociația Medisprof a lansat petiția online prin care solicită decontarea radioterapiei stereotactice în România. În acest moment, situația este una paradoxală: statul român trimite pacienți în străinătate pentru a beneficia de această terapie în mod gratuit, însă pacienții sunt obligați să suporte costurile dacă aleg să se trateze acasă, în țară. Radioterapia stereotactica este o tehnică extrem de precisă de radioterapie care utilizează doze mari de iradiere într-un număr redus de ședințe (una până la cinci ședințe). Cel mai frecvent este utilizat pentru tratamentul unor tumori de mici dimensiuni (pulmonar, prostată, pancreas, ficat), dar și pentru situații de boala metastatică (oligometastatică mai exact): metastaze cerebrale, pulmonare, osoase, hepatice, glanda suprarenală, adenopatii.