Recomandări pentru a combate insomnia

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Fără doar și poate, somnul este extrem de benefic atunci când analizăm starea generală de sănătate. Atunci când somnul lipsește, există diverse riscuri de a dezvolta anumite boli și de multe ori, ajungem să fim irascibili și iritabili. Atunci când avem un somn odihnitor noaptea, avem un nivel ridicat de energie și bineînțeles, un sistem imunitar mult mai puternic.

    În cazul în care te confrunți cu probleme de somn, ai putea ține cont de următoarele recomandări pe care ți le ofer cu drag.

    • Încearcă să îți impui un program constant de somn. Cu alte cuvinte, este recomandat să te culci la aceeași oră noaptea și să te trezești la aceeași oră dimineața. În felul acesta, ți se va regla și ceasul biologic.
    • Îți recomand să păstrezi un jurnal în care să îți notezi timp de 1 săptămână (cel puțin) aspecte cu privire la ziua ta și cu somnul din noaptea respectivă. De exemplu, ai putea să scrii la ce oră te-ai pus în pat, câte minute/ore ți-a luat să adormi, ce ai făcut cu câteva ore înainte, dacă ai mâncat ceva și alte aspecte de genul acesta. În felul acesta, poți conștientiza ce funcționează și ce nu atunci când vine vorba de somnul tău.

    jurnal

    • O altă sugestie importantă este aceea de a folosi patul doar pentru odihnă. Multe persoane au tendința să folosească patul pentru alte activități: pentru a vorbi la telefon, pentru a se uita la televizor, pentru a citi, pentru a se îngrijora și altele. Ca și consecință, vor asocia patul cu un nivel ridicat de activare sau anxietate. Pentru a evita acest lucru, este foarte important să eviți efectuarea unor sarcini solicitante și mai ales, conflictele.
    • Încearcă să elimini consumul de lichide cu o oră, cel puțin, înainte de culcare. De asemenea, încearcă să elimini și alimentele greu de digerat.
    • De asemenea, îți recomand practicarea unor tehnici de relaxare și de respirație. Cu ajutorul acestora, îți vei putea elibera mintea de gândurile nefaste. Ai putea apela cu încredere la aromaterapie. Cele mai relaxante arome sunt, printre altele: ylang-ylang, levănțica, santalul, bergamota. Optează mereu pentru uleiurile esențiale naturale.

    • Un alt factor important este reprezentat de temperatura din cameră. Încearcă să păstrezi o temperatură mai joasă. Atunci când corpul tău simte așternuturile mai racoroase, temperatura corpului tău va scădea și acest proces va duce la producerea de melatonină, hormonul care aduce somnul.

    Pentru a vedea evoluția, te invit să deschizi din nou jurnalul și să îți notezi toate aspectele care te deranjează vis-a-vis de problemele de insomnie. În felul acesta, vei avea posibilitatea să compari calitatea somnului de acum cu cea pe care o vei avea peste o luna sau două. Mult succes!

    Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

    Echipa Psihologie si nutritie2

    Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

    Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.