Prevenția cancerului de prostată – Interviu cu Dr. Palyi-Kiss Emoke

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240 pentru Cluj-Napoca sau 033 340 5805 pentru Piatra Neamț.

    Cancerul de prostată este tipul de cancer care se dezvoltă în glanda aflată la intersecția aparatului urinar cu cel genital la bărbați. Acest tip de cancer este unul asimptomatic, iar majoritatea pacienților prezintă un ritm de dezvoltare lent a cancerului de prostată. Dr. Palyi-Kiss Emoke, medic specialist oncolog al clinicii noastre, a prezentat factorii de risc ai cancerului de prostată, simptomele acestuia, precum și modalități de diagnosticare.

    1. Care sunt factorii de risc ai cancerului de prostată?

    Principalul factor de risc în apariția cancerului de prostată îl reprezintă vârsta în sine, adică cu cât înaintează în vârsta un bărbat, cu atât îi cresc șansele de a dezvolta această boală. Un rol important îl au și factorii genetici, fiind cunoscut faptul că, la bărbații cu mai multe rude care au sau au avut cancer de prostată (bunic,tată,unchi) riscul de a dezvolta această boală este mult mai mare. De asemenea, unele studii arată că dieta bogată în grăsimi poate fi un factor incriminant în apariția cancerului de prostată.

     

    2. Ce teste putem efectua pentru diagnosticarea cancerului de prostată?

    Principalele teste pentru diagnosticul bolii sunt tuseul rectal, la care se adaugă determinarea nivelului PSA din sânge. PSA este un antigen specific prostatic secretat în mod normal de prostată, dar al cărui nivel poate crește în diferite afecțiuni ale prostatei (cancer, infecții sau inflamații ale prostatei). Diagnosticul de certitudine se pune pe baza examenului anatomopatologic obținut din biopsia prostatei. Necesitatea acestor investigații se discută și se stabilesc împreună cu medicul curant.

    3. Care sunt simptomele cancerului de prostată?

    În fazele incipiente, boala poate fi complet asimptomatică. Când boala devine mai avansată, pot să apară următoarele simptome:

    • tulburări de micționare (urinare)
    • modificări ale jetului urinar
    • apariția sângelui în urină sau spermă
    • dureri în zona bazinului, dureri osoase
    • disfuncții erectile

    Pentru programări la un consult medical în clinica oncologică Medisprof, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

    Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

    Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.