Medisprof, reprezentată cu succes la cel de-al 16-lea Congres de Psiho-Oncologie de la Lisabona

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240 pentru Cluj-Napoca sau 033 340 5805 pentru Piatra Neamț.

    La Medisprof oferim pacienţilor servicii de oncologie consultaţii şi tratamente moderne, dar şi servicii de psihologie şi nutriţie. După cum bine ştiţi,  pacientul este pe primul loc, iar în ziua de astăzi, calitatea îngrijirilor pentru bolnavii de cancer cere includerea îngrijirii psihosociale. Anul acesta, Societatea Internaţională de Psiho-Oncologie (IPOS) a sărbătorit 30 de ani de la înfiinţare prin Conferinţa la Lisabona la care a participat şi colega noastră psiholog clinician, Ancuţa David.

    Conferinţa a avut loc între 20 şi 24 octombrie 2014, şi a abordat:

    • aspecte legate de noi perspective în îngrijirea clinică,
    • date noi din cercetări,
    • programe educaţionale inovative.

    La conferinţă au fost prezenţi profesionişti care au demonstrat faptul că integrarea dimensiunii psihosociale în îngrijirea clinică îmbunătăţeşte rezultatele pacienţilor la tratament.

     În cadrul acestei conferinţe, Ancuţa David a participat la 2 workshop-uri:

    1. “Multi-Component Survivorship Programs: From Development and Delivery to National Dissemination”- În cadrul acestui workshop, a fost prezentat un program de survivorship pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer la prostată, implementat la Tom Baker Cancer Care din Calgary, Canada. Au fost descrise programele de suport în luarea deciziilor în contextul tratamentului, intervenții pentru a promova activitatea fizică în relație cu recuperarea oncologică, intervenții centrate pe sexualitate şi intimitate în cuplu, intervenții pentru a ajuta pacienții și partenerii de viață ai acestora să facă față efectelor secundare ale tratamentului oncologic.

    2. “Coping with fatigue and other side-effects of cancer and cancer treatments” – În cadrul celui de-al doilea workshop au fost prezentate aspecte legate de cele mai întâlnite simptome secundare ale tratamentelor oncologice, cauzele apariţiei acestor simptome, precum şi tehnici de control a acestora.

    Tot în cadrul conferinţei, colega noastră a reprezentat cu succes clinica Medisprof cu un poster (“Scalp cooling system inpreventing chemotherapy-induced alopecia: a pilot study on 108 patients- a romanian Oncology- day hospital experience”) care a evidenţiat profesionalismul clinicii oncologice prin folosirea tehnologiei Dignicap. Posterul a fost apreciat de către participanţii la congres, totodată fiind lăudată îmbunătăţirea calităţii vieţii la pacientul oncologic pe tot parcursul său medical în România.

    Fiecare participare la evenimente naţionale sau internaţionale reprezintă un pas înainte spre o calitate a vieţii mai bună a bolnavilor de cancer. Colega noastră, Ancuţa, ne povestea la întoarcerea de la congres că:

    “Participarea la acest congres a fost o experiență utilă și semnificativă, specială și de inspirație. A fost extraordinar ca pentru câteva zile să simt că ceea ce fac (intervenții psihologice în oncologie) este apreciat, să pot împărtăși știință cu ceilalți membri ai IPOS, să învățăm unii de la alții, să legăm noi colaborări și prietenii.”

    Ne bucurăm că experienţa unor mari specialişti a fost adusă şi în clinica Medisprof, urmând ca acestea să îmbunătăţească calitatea serviciilor pe care le oferim pacienţilor noştri!