Importanța asistenților medicali: interviu cu Sorin Bochiș

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Asistenții medicali au un rol extrem de important pe toată durata tratamentului și nu numai. Ei sunt cei care administrează tratamentul prescris de medici, sunt atenți la nevoile pacienților, comunică permanent cu pacienții și îi încurajează în momentele de cumpănă. În plus, asistenții medicali trebuie să fie atenți la indicațiile medicului, să le aplice conform recomandărilor și să fie la curent cu progresul și inovațiile din domeniul medical. Asistenții medicali au un rol esențial în procesul medical, ei fiind un sprijin indispensabil fără de care clinicile și spitalele nu ar putea funcționa.

    Sorin Bochiș, asistent medical în cadrul echipei Medisprof, ne-a răspuns la câteva întrebări care au surprins exact  importanța, dar și frumusețea acestei meserii.

    Care sunt principalele atribuții ale unui asistent medical?

    S.B.: Efectuarea de manevre și manopere asupra pacienților cu multă atenție este principala atribuție a unui asistent medical. O altă atribuție este capacitatea de a prelua de la medici sarcinile transmise.

    Care sunt provocările cu care se confruntă un asistent medical într-o zi de lucru?

    S.B.: Una dintre provocări, cel puțin pentru mine, este aceea de a rezolva toate atribuțiile fără greșeală. Meseria de asistent medical implică munca cu oameni cu personalități diferite. Având în vedere că pacienții clinicii Medisprof aparțin unei anumite tipologii, consider că cea mai mare provocare este de a-i mulțumi în aceeași măsură pe toți cei care urmează un tratament în cadrul clinicii.

    Ce calități ar trebui să aibă un asistent medical?

    S.B.: Empatia este una din calitățile de bază pe care trebuie sa le aibă un asistent medical. Capacitatea mare de înțelegere a noilor tehnologii și medicamente din domeniul în care profesez (oncologic) este la fel de importantă în meseria de asistent medical.

    Cum ai descrie relația pacient-asistent medical pe durata tratamentului oncologic?

    S.B.: După cum spuneam, pacienții oncologici aparțin unei anumite tipologii. Există cazuri în care ei vin la tratamente periodic, timp de mai mulți ani, iar între acești pacienți și asistenții medicali relațiile devin mai familiale.

    Exemplu de experiență memorabilă cu un pacient al clinicii.

    S.B.: Au fost mai multe experiențe memorabile. Cele mai frumoase au fost momentele în care m-am întâlnit în mai multe locuri, atât în Cluj cât și în afara Clujului, cu pacienți și aparținători care m-au recunoscut și mi-au mulțumit pentru ajutor. Aceste experiențe sunt cele care te motivează cel mai mult în meseria de asistent medical.