Cele mai frecvente întrebări după aflarea diagnosticului de cancer

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Diagnosticul de cancer aduce multe schimbări atât în viața ta, cât și în viața apropiaților tăi. Primele sentimente pe care le experimentezi sunt teama, anxietatea și furia, peste care ar trebui să treci cât mai repede pentru a te putea concentra pe tratament și pe lupta contra cronometru împotriva acestei boli. Întotdeauna susținem că un pacient informat va ști să lupte mult mai bine împotriva cancerului, motiv pentru care echipa Mediprof se dedică discuțiilor cu pacienții care doresc să afle cât mai multe decât afecțiunea de care suferă.

    Camelia Moldovan - nutriționist

    Iată care sunt cele mai frecvente întrebări pe care pacienții diagnosticați cu cancer și le pun:

    1. Ce este cancerul?Poate fi vindecat?

    Majoritatea pacienților se panichează atunci când aud diagnosticul de cancer, fără să conștientizeze faptul că această afecțiune nu este în toate cazurile una mortală, ci una care poate fi tratată și chiar vindecată, în funcție de stadiul în care a fost descoperită. Cancerul este de fapt o boală a organismului în care celulele se înmulțesc la nesfârșit, într-un mod necontrolat. Poți afla mai multe despre cancer și metode de tratament, aici.

    1. De ce eu? Care sunt cauzele apariției cancerului?

    O altă întrebare cu care se confruntă pacienții diagnosticați cu cancer se referă la cauzele care au dus la apariția afecțiunii de care suferă. Unii pacienți consideră că acesta a venit ca o pedeapsă pentru anumite lucruri pe care le-au făcut. Adevărul este că nimeni nu îți va putea spune cu exactitate care sunt factorii care au dus la apariția cancerului în cazul tău. Există anumiți factori de risc care favorizează apariția anumitor tipuri de cancer, pe care îi poți schimba (cum ar fi stilul de viață nesănătos, viciile precum alcoolul sau tutunul) sau pe care nu îi poți schimba (cum ar fi vârsta, sexul dau istoricul familiei).

    Psihologii recomandă să îți concentrezi energia nu pe această întrebare, ci pe starea ta de spirit și pe dorința de a lupta împotriva acestei boli.

    1. Va funcționa tratamentului împotriva cancerului?

    Tipul de tratament depinde de anumiți factori precum tipul cancerului, localizarea cancerului în organism, existența metastazelor și starea generală a pacientului. După ce medicul va primi rezultatele analizelor, el va decide care este cea mai bună opțiune de tratament. Este important de menționat faptul că poți preveni efectele adverse ale tratamentului și îți poți îmbunătăți calitatea vieții considerabil dacă adopți o alimentație echilibrată și o atitudine optimistă. În acest sens, specialiștii în psihologie și nutriție din cadrul clinicii noastre îți vor sta întotdeauna la dispoziție cu cele mai bune sfaturi și recomandări.

    Nu în ultimul rând, pacienții bolnavi de cancer pot opta pentru diferite studii clinice care le oferă oportunitatea de a beneficia de cele mai noi tratamente, cu medicamente în testare bazate pe ultimele cercetări. Întreabă-ți medicul despre studiile clinice desfășurate în cadrul clinicii noastre!

    Pentru programări la un consult medical în clinica noastră, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

    Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

    Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine!


    Echipa-medici

    Sursă informații: After Diagnosis. A Guide for Patients and Families