Beneficiile unei şedinţe de evaluare psihologică a strategiilor mentale adaptative

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Cele ce se aştern în spatele sau în faţa noastră sunt doar lucruri mici comparativ cu ce se află în noi. — Ralph Waldo Emerson

    Fiecare om dispune de o gamă mixtă de răspunsuri la situaţiile din viaţa sa. Chiar dacă uneori facem din ţânţar armăsar sau ne îngrijorăm în exces, putem observa că nu sunt singurele moduri care ne definesc. Poate ne-am concentrat pe griji si scenarii depărtate de realitate când ne pregăteam să plecăm la un drum deja cunoscut sau poate uneori ne-am tratat prea dur când soluţia ar fi fost să ne acceptăm unele greşeli si să trecem la îmbunătățire. În aceleaşi contexte, în alte momente, e posibil să fi răspuns într-o manieră diferită, una care să ne arate că avem moduri de răspuns care ne aduc beneficii, nu doar efecte neplăcute ale grijilor sau ale autoblamării.

    Psihoterapia facilitează şi dezvoltarea personală sau optimizarea propriei persoane. Psihoterapia nu este doar un demers curativ (centrarea pe simptome), ci şi un mijloc de optimizare (potenţarea aspectelor utile).
    Dezvoltarea personală este un concept-umbrelă care implică identificarea, îmbunătăţirea şi menţinerea atitudinilor, comportamentelor (practicilor), punctelor forte, care asigură nu doar adaptarea la mediul în care trăim, ci şi creşterea calităţii vieţii. De exemplu, gândind într-o altă perspectivă, pot concluziona că o problemă nu este în sine o barieră, ci vine „la pachet” cu soluţii pe care pot sa încep să le explorez, în loc să îmi consum resursele să „privesc” doar problema.

    Cristina Petrișor

    Foto: Cristina Petrișor, psiholog oncolog Medisprof

    Cultivarea acestor elemente este un proces, ea presupunând întâi de toate, conştientizarea modurilor adaptatative în care ne comportăm, gândim.

    Intuitiv, noi răspundem într-o manieră care să ne asigure adaptarea la situaţii de stres. Dar de multe ori, nu cultivăm tipurile optime de răspunsuri din varii motive: nu suntem conştienţi de ele, nu avem demersul necesar să le menţinem, poate pur si simplu nu știm cum să le favorizăm.

    Prin evaluarea psihoterapeutică a acestor aspecte, putem:

    • să devenim mai conştienţi de reacţiile adaptative pe care le avem
    • să cultivăm modurile de răspuns optime
    • să accesăm modurile personale de gestiune a problemelor (ce îmi vine mai uşor şi este util)
    • să folosim contextul actual ca oportunitate de a răspunde în mod optim
    • să cunoaştem factorii de facilitare ale acestor răspunsuri adaptative (ce ne ajută să rămânem aşa)

    Clinica Medisprof pune la dispoziţie evaluarea strategiilor şi atitudinilor mentale pozitive prin intermediul unor instrumente valide psihologice aplicate de Cristina Petrișor și Alexandra Bulea, psihologi clinicieni cu drept de liberă practică.

    Evaluarea presupune:

    • aplicarea
    • interpretarea
    • discutarea clarificatorie
    • recomandări psihoterapeutice (care să asigure înţelegerea, aplicarea în contextul de viaţă, menţinerea sau îmbunătăţirea aspectelor forte psihologice)

    Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

    Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

    Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.