Au început lucrările la Medisprof Cancer Center

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Actualizare 2020: Spitalul de Oncologie Medisprof / Medisprof Cancer Center este functional si operational.

    Proiectul de dezvoltare a clinicii Medisprof a început acum 3 ani, când un consultant a vorbit conducerii despre nevoia de a dezvolta radioterapia în România. Deși Medisprof tocmai inaugurase o extindere a actualei clinici, dublând suprafața precedentă, a fost luată decizia de a căuta un teren pentru a dezvolta un spital integrat de oncologie, care să răspundă nevoilor cât mai multor pacienți.

    În prima parte a anului 2014 a fost achiziționat terenul și a fost început proiectul de arhitectură. Au trecut doi ani de la acel moment și Clinica Medisprof, împreună cu proiectanții săi, a reușit să finalizeze un proiect de arhitectură care să răspundă nevoilor pacienților și aparținătorilor.

    Noul spital se va afla în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Muncii, la ieșirea în direcția Est. Am ales această locație pentru accesibilitatea ei cu mașina, transportul în comun, dar și pentru intimitatea pe care o oferă. Terenul ales permite dezvoltarea continuă a facilităților și serviciilor la cea mai înaltă calitate.

    harta

     Care este scopul deschiderii noului centru Medisprof?

    Scopul acestui spital este de a trata un număr cât mai mare de pacienți aparținând tuturor claselor sociale, cu suportul unei echipe de profesioniști, pregătiți conform ultimelor standarde internaționale. Clinica Medisprof dorește să își păstreze atât aspectul familiar al spațiilor în noua locație, cât și echipa de medici și asistenți care răspund nevoilor pacienților și aparținătorilor. De asemenea, obiectivul principal al noului spital este de a asigura servicii complete în domeniul oncologic într-un timp optim.

     Care vor fi serviciile oferite de noul centru?

    Radioterapia va beneficia de un aparat de înaltă performanță (Accelerator Liniar Varian –tehnica IMRT) în primul an, tratamentul urmând a fi asigurat de două aparate începând cu cel de-al doilea an. De asemenea, datorită proiectului european câștigat, vor fi achiziționate aparate de imagistică (Computer Tomograf, Mamograf, Ecograf) pentru a preveni deplasarea pacienților în altă locație, așa cum se procedează în prezent.

    Care vor fi facilitățile oferite pacienților și aparținătorilor?

    În plus față de serviciile medicale, facilitățile oferite pacienților și aparținătorilor vor fi numeroase. Astfel, aceștia vor beneficia în incinta spitalului de acces de o farmacie cu circuit deschis și de o patiserie care va avea o terasă în curtea interioară a spitalului. Curtea interioară va fi deschisă spre vest și va beneficia de acces direct din exterior. Cei care sosesc cu mașina vor avea la dispoziție peste 60 locuri de parcare cu un acces facil la intrarea principală.

    Cum va fi structurat noul centru?

    În interior, structura va semăna clinicii actuale. Astfel, parterul va fi compus din recepție, o sală mare de așteptare și diferite funcțiuni (cabinete de consultație, punct de recoltare, farmacie, patiserie, etc). La primul etaj vor fi 8 saloane încăpătoare pentru chimioterapie dotate cu fotolii de câte 6 și 4 locuri, iar la nivelele inferioare se vor regăsi serviciile de imagistică și radioterapie. În total, noua clinică va putea oferi tratamente pentru cel puțin 60 pacienți pe zi.

    Prin ce se diferențiază noul centru?

    La fel ca și până în acest moment, Clinica dorește să se diferențieze de ceilalți concurenți prin oferirea de tratamente oncologice la prețuri abordabile, urmărind standardele de practici internaționale, cu ajutorul unui personal amabil, profesionist, pregătit cu ultimele noutăți din domeniu. În plus, spațiile au fost concepute astfel încât pacientul și apropiații săi să nu resimtă aspectul de spital și să fie cât mai confortabili pe durata tratamentului.

    Am pornit de la un principiu, legat de dreptul la sănătate de calitate pentru fiecare, am adăugat un vis în care credem cu tărie în continuare și astfel, pornim, alături de o echipă de profesioniști, să punem în practică o bază materială pentru pacienții care ne vor oferi încrederea pe parcursul tratamentului.

    Pacientul este pe primul loc în cadrul clinicii noastre, așa că vă așteptăm să ne sprijiniți în continuare cu idei și propuneri, la fel cum ați făcut-o și până acum! – Dr. Carolina Udrea, Director General Medisprof

    Dr. Carolina Udrea
    Zilele acestea au început lucrările la noul spital, Medisprof Cancer Center, ce va fi deschis în anul 2017. Rămâneți alături de noi pentru a observa evoluția proiectului!