Majoritatea bolnavilor se gândesc la cancer ca o boală mortală, iar una dintre cele mai frecvente întrebări adresate medicilor în momentul aflării diagnosticului este ”Cât mai am de trăit?”. Unul din lucrurile cele mai importante pe care un medic specialist îl explică pacienților săi este faptul că orice tip de cancer poate fi tratat, dacă este descoperit într-o fază incipientă și poate avea un prognostic favorabil dacă bolnavul este informat în legătură cu boala sa și respectă schema de tratament stabilită.
Asociația Medisprof are ca scop principal sprijinirea bolnavilor de cancer și educarea lor pentru a face față mai bine tratamentului oncologic. Un prim pas în educarea bolnavilor de cancer este realizarea unor broșuri informative, pentru fiecare tip de cancer, prevenție și simptome, oferite gratuit pacienților. Cu ajutorul acestor broșuri, pacienții vor afla informații detaliate despre boala lor, simptomele obișnuite pe durata tratamentului, informații venite din partea specialiștilor în oncologie.
Cum putem ajuta?
În fiecare zi, membrii Asociației Medisprof luptă pentru obținerea fondurilor necesare realizării broșurilor care vin în sprijinul pacienților. Ne dorim o luptă din care să ieșim învingători, și pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru. Puteți redirecționa cei 2% din impozitul pe venit prin completarea unui formular 230 și depunerea lui la sediul nostru (dacă aveți domiciliul în Cluj-Napoca) sau la sediul ANAF. Mai multe detalii despre procedura de redirecționare puteți găsi aici.
Foto: Dr. Carolina Udrea, General Manager Medisprof
De ce este importantă educarea pacienților bolnavi de cancer?
De multe ori, se întâmplă să fim diagnosticați cu o boală ușoară și suntem speriați deoarece nu cunoaștem destule informații despre simptome sau tratament. Cancerul este o boală complexă, iar cantitatea de informații care trebuie asimilată de pacienți este mult mai mare. Prin urmare, un pacient recent diagnosticat cu cancer poate avea o reacție psihică nefavorabilă la tratamentul administrat din simplu fapt că nu este informat îndeajuns.
Un pacient informat va ști să lupte pentru viața lui pentru că știe împotriva a ce să lupte, pe când un pacient neinformat va abandona lupta încă dinainte de a o începe din cauza concepțiilor și miturilor despre cancer. Pentru depășirea acestor concepții, un pacient are nevoie și de sfaturi venite din partea unui psiholog oncolog.
Alătură-te luptei împotriva cancerului alături de noi! Redirecționează cei 2% din impozitul pe venit pentru educarea pacienților bolnavi de cancer!
Foto: Oana Lucaci, Asistent Medical Medisprof